Savisaar: IRL karistas Kallast nende kõrvalejätmise eest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul ei olnud Siim Kallase tagasitõmbumise otsus talle üllatav, sest selle kohta olid juba varem märgid õhus.


«Ei, see ei olnud üllatus,» ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil vastuseks küsimusele, kas Kallase loobumine valitsuse moodustamisest tuli talle üllatusena.

«Eile, kui meie fraktsiooni esindajad olid Kadriorus, siis president Ilves küsis, et miks te arvate, et Kallas esitatakse peaministrikandidaadiks. See oli väga huvitav tähelepanek presidendi poolt, kes ise peaministrikandidaadi esitab ja see tekitas meis tõepoolest teatud küsimusi,» rääkis Savisaar.

«Nüüd, miks Kallasega läks nii, nagu ta läks. Ma ütleks, et Kallas riskis ühe asjaga. Ta riskis sellega, et ta jättis IRLi kõrvale. Ma ennustasin mõni aeg tagasi, et jätkab olemasolev koalitsioon ja see on lausa sundkäik Kallase jaoks, sest vastasel korral IRL karistab teda,» lisas ta.

«Rünnak VEB-fondi aadressil, rünnak Seli aadressil seoses Tallinna sadamaga… Need olid kõik asjad, millega Reformierakond pidi riskima. Aga Kallas ei saanud aru, et tal ei lasta teha valitsust ilma IRLita.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles