Tallinna Filharmoonia juhiks saab Margit Tohver-Aints

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Tohver-Aints
Margit Tohver-Aints Foto: Erakogu

Tallinna linnavalitsuse kolmapäevasel istungil kinnitatakse Tallinna Filharmoonia uueks juhiks Margit Tohver-Aints.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul on tegemist hea juhivalikuga. «Margit Tohver-Aintsil on kogemused, tahe ja soov arendada edasi niivõrd väärika muusikaorganisatsiooni nagu Tallinna Filharmoonia tegevust,» märkis Härm. «Olen kindel, et selgeid sihte omava ja tegusa juhiga läheb organisatsioonil edukamalt kui kunagi varem.»

Margit Tohver-Aints on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) klaveri erialal, õppinud Londonis asuvas Guildhall School of Music and Drama´s ning omandanud EMTA-s magistrikraadi kultuurikorralduse erialal. Ta on töötanud produtsendina Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, kontserdikorraldaja ja asedirektorina majanduse alal Tallinna Muusikakeskkoolis, samuti tegutsenud eraettevõttes OÜ Aints Management. Margit Tohver-Aints on korraldanud kontserte ja organiseerinud orkestrite esinemisi Eestis ning välismaal.

Tallinna Filharmoonia ampluaa on lai:  Mustpeade majas tegutseb Tallinna Kammerorkester (dirigent Risto Joost), toimuvad mitmed kontserdisarjad ja džässi ning kirjanduse klubi Taff Club. Suurim ja väljapaistvam sündmus on Pirita kloostris toimuv Birgitta festival. Tallinna Filharmoonia kunstiline juht on maestro Eri Klas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles