Järjepidev Propeller

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Propeller 35. Peeter Volkonski, Peeter Määrits ja Priit Kuulberg.
Propeller 35. Peeter Volkonski, Peeter Määrits ja Priit Kuulberg. Foto: Viktor Burkivski

Propelleri kontsert 8. märtsil Tallinnas Rock Cafes

Peeter Volkonski kuulutas naistepäeva õhtul Rock Cafe lavalt publikule, et «Propeller on tõeline Eesti pärimusmuusika» ja selle avaldusega tuleb nõustuda. Oma 35. sünnipäeva tähistava Propelleri looming kannab Eesti pärimusmuusika tiitli auga välja, kuna ansambli laule teavad peast mitme põlvkonna inimesed.

Naistepäeva õhtul oli Rock Cafesse Propelleri juubelikontserti vaatama tulnud suhteliselt hõredalt inimesi, kuid kohaletulnud ei pidanud pettuma. Ansambel esines oma tuntud headuses ja soliidsest vanusest hoolimata kõlas bändi looming sama heal tasemel kui aastakümnete eest.

Kuigi bändi juhtfiguur Peeter Volkonski pidi lavale tulle kepile toetuma, kõlas tema laul endiselt nooruslikult. Jalutuskeppi kasutas Volk muu hulgas ära ka Peeter Malkovi flöödisoolo ajal flöödi imiteerimiseks.

Propeller esitas kontserdil pea kõik oma tuntumad lood, mida enamus kohaletulnuid peast teadis ja täiest kõrist kaasa laulis. «Üks sõna», «Veel üks Linda», «Mona-Lisa naeratus», «Oo, kaunis naine», «Punker», «Die Woche»ja «Helinälg» kõlasid oma tuntud headuses.

Propelleri originaalkoosseisust astusid lavale Peeter Volkonski  (laul), Peeter Määrits (laul), Ain Varts (kitarr), Priit Kuulberg  (bass) ja Peeter Malkov (laul, flööt). Bändi originaalkoosseisu trummari, meie hulgast lahkunud Ivo Vartsi asemel mängis löökriistadel tema tütar Aneta Varts, kes sai oma ülesandega suurepäraselt hakkama.

Propelleri kitarrist Ain Varts ütles Postimehele, et Aneta Varts mängib Propelleris ansambli järjepidevuse huvides. Ain Vartsi sõnul ei olnud laupäeva õhtu esimene kord, kui Aneta Propelleris trumme mängib ja kui ansambel peaks tulevikus veel kontserte andma, ei jää see kindlasti ka viimaseks korraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles