Tallinnas katsetatud elektribuss osutus siinsetesse oludesse kõlbmatuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola firma LBus Ltd. elektribuss suutis ühe laadimisega läbida tunduvalt lühema vahemaa, kui sõiduki passis kirjas.
Poola firma LBus Ltd. elektribuss suutis ühe laadimisega läbida tunduvalt lühema vahemaa, kui sõiduki passis kirjas. Foto: Toomas Tatar

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) katsetas veebruaris nii bussi- kui trolliliinidel Poolas valmistatud elektribussi, mis ennast Tallinna tänavatel ei õigustanud.


«Otsime klassikalistele trollidele keskkonnasõbralikku alternatiivi ja hiljuti katsetasime ühte elektribussi. Valisime katsete ajaks veebruari, mis peaks olema aasta kõige külmem kuu, aga kahjuks läksime sellega alt. Temperatuur ei olnud kuigi talvine,» rääkis TLT juhatuse esimees Enno Tamm viimasel linnavolikogu istungil.

«See ühissõiduk oleks oma passi järgi pidanud suutma läbida ilma laadimata 240 kilomeetrit. Paraku suutis ta läbida vaid 170 kilomeetrit ja seda tingimustes, kus ei olnud miinuskraade ja kus ei olnud raskesti läbitavaid lumelörtsiseid tänavaid,» ütles Tamm.

Sellest hoolimata võis katsetuse tema sõnul edukaks lugeda. «Me jätkame neid katsetusi ja sellel sõidul oli see pluss, et kõik selliste liiklusvahendite tootjad üle Euroopa on nüüd meiega üksteise järel ühendust võtnud ja pakkunud uusi tehnoloogilisi lahendusi,» lisas ta.

Sel viisil loodab TLT saada sügiseks ülevaate saadaolevatest ühissõidukitest. «Aga selle esimese puhtalt elektribussi näite varal leidis taas kord kinnitust tõsiasi, et akude tehnoloogiline tase ei ole veel jõudnud nii kaugele, et sajaprotsendilist elektribussi oleks mõtet suurtel liinidel katsetada,» lausus Tamm.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles