Noor meister: plaatija võib Eestis väga suurt raha teenida

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kutsemeistrivõistluste suurütitusel Noor Meister 2014 küsisime plaatijate võistlust jälgivalt žüriiliikmelt, endiselt maailmameistrivõistlejalt ja plaatijalt Matis Indovilt, mis tundega ta vaatab täna alustavaid plaatijaid.

Plaatimise juurde jõudis Matis Tallinna Ehituskooli minnes. «Sel ajal oli ehituses suur buum. Kus on palju raha, seal on suur palk, mõtlesin toona. Läksin esialgu siseviimistlust õppima, sealt sattusin plaatimise juurde tegelikult päris kogemata. Kooliajal praktiseerides ei tulnud plaatimine mul välja. Kui jõudsin praktikale ja pidin plaatima ning nägin, et see võib olla väga tulus töö, jäin sinna püsima,» rääkis noormees.

Aasta plaatimist ja juba pakuti Matisele võimalust minna võistlema. Tänaseid võistlejaid vaatab ta hea tundega. «Hea tundega, selline mõnus närvikõdi tuleb meelde. Mul läks tookord hästi, võitsin. Euroopa meistrivõistlustel, mis järgnesid, sain teise koha,» rääkis Matis.

Vaata lähemalt videointervjuust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles