Reformierakond algatab Tallinna linnavolikogus Savisaare umbusaldamise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Eesti olümpiakoondise jopes.
Edgar Savisaar Eesti olümpiakoondise jopes. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tulenevalt asjaolust, et Reformierakonnale teadaolevalt ei ole linnapea tänaseks linnaeelarvesse maksnud oma erareisi kulusid Venemaale, algatavad linnavolikogu reformierakondlased linnapea Edgar Savisaare umbusalduse ja kutsuvad IRLi ja sotsiaaldemokraate sellega liituma.


Volikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk tegi nädal tagasi linnapea Edgar Savisaarele ettepaneku «maksta kinni hiljutise erareisi kulud Venemaale 2384 euro väärtuses linnaeelarvesse ning tagastada Vladimir Jakuninile Venemaa Raudteede jope, mille linnapea Eesti koondise jope vastu vahetas».

«Tänaseks ei ole Savisaar meie ettepanekuid kuulda võtnud, seega algatame linnapea suhtes umbusalduse ja kutsume IRLi ja sotsiaaldemokraate sellega liituma,» ütles Kukk.

Kuke sõnul on raske usaldada linnapead, kes vahetab reisil Sotši olümpiamängudele Eesti rahvuskoondise jope Venemaa Raudteede jope vastu ning kasutab Tallinna maksumaksja raha erareisiks, et pidada Vene Föderatsioonis «erakohtumisi».

Savisaar ütles selle kohta täna raadio Kuku saates «Linnatund», et ta pole Eesti koondise jopet millegi vastu vahet ja jope oli tal selle tõestuseks ka raadiosse minnes seljas olnud.

Linna raha eest olümpiamängudel käimise kohta ütles Savisaar, et Tallinna linn on üks suuremaid Eesti spordi toetajaid. «Ma isegi ei välista, et linn on rohkem Eesti spordi sponsor kui näiteks Tallinna sadam. Ja kui nüüd keegi kujutab ette, et selline keskus, kes on üks Eesti spordi põhilisi toetajaid, selle linnapea ei peaks olema Sotši olümpial, siis minu meelest on see küll täiesti arusaamatu,» rääkis Savisaar raadios.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles