Tallinn Music Week 2014 lubab põnevaid esinejaid

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome punkbänd Pää Kii on üks kolmest esinejast, keda on lisaks õhtusele kontserdile kuulda Tallinn Music Weeki pop-up-restoranis.
Soome punkbänd Pää Kii on üks kolmest esinejast, keda on lisaks õhtusele kontserdile kuulda Tallinn Music Weeki pop-up-restoranis. Foto: Tallinn Music Week

Selgi aastal toob Põhjamaade ja Baltikumi suurim talendifestival Tallinn Music Week lisaks hulgale õhtustele kontsertidele linnarahvani kolme päeva jagu päevaseid tasuta etteasteid festivalil esinevatelt artistidelt.

27.–29. märtsini toimuva muusikafestivali Tallinn Music Week linnalavade programmiga laieneb festivalimelu traditsioonilistest kontserdipaikadest välja, nii mõneski esinemiskohas toimub kontsert esmakordselt. Tänavu saab tasuta pärastlõunastel kontsertidel 12 esinemiskohas kuulda 44 Eesti ja 21 välismaist artisti.

Festivali pop-up-restoran

Uute lavadena on sel aastal kaasatud Tallinna linnamuuseumi filiaal Jaani seegis, kunstimaailmas laineid lööv Temnikova ja Kasela galerii, moelooja Liina Viira kudumeid müüv kauplus Naiiv ning eksootiline Cha Dao restoran ja teemaja.

Esmakordselt avab Tallinn Music Week päris oma pop-up-restorani, mis on samuti üheks linnalavaks. Festivalivärvides restoran, mis avab oma uksed kolmel Tallinn Music Weeki päeval, asub disaini- ja arhitektuurigaleriis, Laste Maailma kõrval ning pakub igal õhtul Ööbiku gastronoomiatalu peremehe Ants Uustalu menüüd.

Igal õhtul esineb Tallinn Music Weeki restoranis üks tänavustest esinejatest: Soome punkbänd Pää Kii, Saksamaa alternatiivpopibänd Ballet School ning psühhedeelse roki trio Three Leg Dog Tallinnast.

Eelmistest aastatest tuttavatest paikadest toimuvad tänavugi linnalavakontserdid Viru keskuses, Telliskivi Reval Cafes, Nordic Hotel Forumi sohvabaaris, Delfi toimetuses (vaadatav interneti vahendusel), Biit Me plaadipoes ja kaupluses Foxy Vintage, Miia-Milla-Manda muuseumis ja kaupluses Terminal.

Festivali peakorraldaja Helen Sildna sõnul on linnalavade programmi eesmärk tuua festivalimelu ootamatutesse ja huvitavatesse paikadesse üle linna, lühikestele, ent eksklusiivsetele kontsertidele on oodatud kõik väikesed ja suured muusikasõbrad.

Linnalavade programm

Kuigi lapsed on oodatud kõigile linnalavade kontsertidele, on viiuliduo Jansen/Jüssi kontsert Miia-Milla-Manda muuseumis suunatud just väikeste muusikasõpradega peredele.

Tallinn Music Weekil esineb 227 artisti 20 riigist. Päevastel linnalavakontsertidel on võimalik neist tasuta näha näiteks Soome rokitriot The Blanco ja samuti põhjanaabrite juurest saabuvat soulbändi Damn Seagulls, Eestiski populaarset Läti indie-popbändi Instrumenti ning rahvamuusikat tänapäevaste helidega segava Iraani muusiku Shiraz Rahavarde-Parsiani ansamblit.

Telliskivi Reval Cafes näeb Argo Valsi, Silver Sepa ja Epifoliumi etteasteid, väliskülalistest esinevad seal Taani ansambel Sekuoia ja Soome Wends. Jaani seegis esinevad teiste hulgas Kreatiivmootor, State of Zoe ja I Wear* Experiment.

Linnalavade täielik programm on väljas Tallinn Music Weeki kodulehel tmw.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles