Savisaar: Ühtse Venemaaga sõlmitud koostööleppe kohta küsige Seppikult

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse Venemaa valimisplakat.
Ühtse Venemaa valimisplakat. Foto: Reuters / Scanpix

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar  distantseeris ennast Keskerakonna ja Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa vahel mõne aasta eest sõlmitud koostöölepingust, väites, et sellega tegeles tänaseks erakonnast lahkunud Ain Seppik.


«Mina ei näe siin üldse mingit seost, sest ma ei tea ühtegi parteid üle kogu maailma, kes oleks Krimmi sündmuste valguses teatanud, et ta mõnda lepingut katkestab või peatab,» ütles Savisaar raadio Kuku saates «Linnatund» vastuseks saatejuhi küsimusele kas Keskerakond kavatseb Ukraina sündmuste valguses Ühtse Venemaaga sõlmitud lepingu ümber vaadata.

«Koostööleping Ühtse Venemaaga sõlmiti sel ajal, kui Ain Seppik oli kõva tegija Keskerakonna välispoliitikas. Mina ei ole seda lepingut pärast Seppiku äraminekut näinud. Võib-olla ta võttis selle kaasa, võib-olla see on juba kuskil Reformierakonna kaukates,» lausus Savisaar.

Keskerakondlasest riigikogu liige Olga Sõtnik avaldas hiljuti seoses Ukraina sündmustega arvamust, et erakond peaks kaaluma Ühtse Venemaaga sõlmitud koostöölepingu lõpetamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles