Pelgulinna haiglahoone läheb lammutamisele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna haigla peahoone.
Pelgulinna haigla peahoone. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsuse kehtestatud detailplaneering annab võimaluse tulevikus lammutada Pelgulinna haigla krundil paiknev neljakorruseline haiglahoone, kuid säilitada Härjapea tänaval paiknev kahekorruseline ajalooline maja, et see tulevikus renoveerida.

Vastavalt Sõle 16/Härjapea 27 ja Härjapea 27E kinnistute detailplaneeringul on tulevasele omanikule antud edaspidi võimalus olemasolev haiglahoone lammutada ja hoonestada kinnistu vastavalt oma parimale kasutamisvõimalusele.

AS Lääne-Tallinna keskhaiglal, kui kinnistu tänasel omanikul, ei ole kavas Pelgulinna Haigla ise hoonet lammutada.

Planeeringu menetlus on tulenenud AS Lääne-Tallinna keskhaigla arengukavast, mis sätestab aktiivravi koondumise Paldiski maantee kinnistule. Sõle 16/Härjapea 27 hoonete kasutamine on AS Lääne-Tallinna keskhaigla tegevust silmas pidades (lühenenud ravijuhu kestvus, päevaraviteenuste suurem osakaal) ebaefektiivne, vastas Tallinna abilinnapea Merike Martinson arupärimise vastuses Avo Üprusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles