Ühisgümnaasiumi ja Südalinna kooli sel aastal ei liideta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Südalinna kool.
Tallinna Südalinna kool. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsus loobus kolmapäeval ootamatult Tallinna ühisgümnaasiumi ja Südalinna kooli ühendamisest.


«Sel aastal meil on plaanis liita Ranniku gümnaasium ja Ehte gümnaasium, 37. keskkooli ja Arte gümnaasium ning Juhkentali gümnaasium ja Kesklinna Vene gümnaasium,» rääkis abilinnapea Mihhail Kõlvart. Abilinnapea sõnul korraldatakse Karjamaa gümnaasium, Lasnamäe üldgümnaasium ja Mahtra gümnaasium ümber põhikoolideks.

Ühisgümnaasiumi ja Südalinna kooli liitmisest otsustas linnavalitsus siiski loobuda. Südalinna kooli direktor Veiko Rohunurm ütles, et ta ei tea veel praegu, kas ühendamine lükati lihtsalt aasta võrra edasi või loobuti sellest lõplikult.

«Aga kindlasti meie tegemisi jälgitakse ja tehakse kokkuvõtteid, kuidas meil on läinud. Nüüd õnneks anti mingisugune hingamisaeg. Praegu on esimese klassi laste avalduste esitamise aeg juba alanud. Me teeme järgmisel nädalal ka avatud uste päeva, et need lapsevanemad, kelle lapsed kooli lähevad, saaksid meie kooli lähemalt näha,» ütles Rohunurm.

«Hea meel oli näha, et linnavalitsus sai aru nendest meie argumentidest, mis puudutasid eelkõige seda, et viimased neli-viis aastat on seda kooli väga jõuliselt arendatud, sinna on järjest rohkem lapsi tulnud ja lapsevanemad usaldavad seda kooli,» rääkis otsuse tegemise juures viibinud kooli hoolekogu liige Hindrek Riikoja raadio Kuku saates Raadioekspress.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles