Tallinn leevendab parkimise soodusloa saamise tingimusi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles tänasel linnavolikogu istungil, et soodusparkimise õiguse saamiseks vajalik Tallinnas elamise aeg lüheneb aastalt poole aastani.

Aas nõustus Tallinnas koos Keskerakonnaga koalitsiooni kuuluvate sotsiaaldemokraatide ettepanekuga anda rohkem soodustusi alalistele elanikele ning teha parkimiskorralduse eelnõusse parandus, mille kohaselt lüheneks soodusparkimise õiguse saamiseks vajalik Tallinnas elamise aeg aastalt poole aastani.

Kesklinna tasulise parkimisala piire on Aasa sõnul kavas muuta nii, et need jääksid vanalinnast
igas suunas võrdsele kaugusele.

Sotsiaaldemokraadid teatasid täna, et ei toeta praegusel kujul linna tasulise parkimisala laienemise eelnõu, millega leviks tasuline ala ka Põhja-Tallinnasse Kalamaja asumisse.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske sõnul tuleks parkimiskorra muudatus enne kohalike elanikega läbi arutada ja leida parim lahendus linnaosa parkimisprobleemide ületamiseks.

Arutelu Kalamaja elanikega on kavas järgmisel teisipäeval kell 17 Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse hoones.

Kui eelnõu läbib volikogus teise lugemise, hakkab muudatus kehtima tänavuse esimese lisaeelarve jõustumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles