Sinilinnus võtab reedel koha sisse trummi ja bassi suurkuju dBridge

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trummi ja bassi tõeline innovaator dBridge esineb homme Sinilinnus.
Trummi ja bassi tõeline innovaator dBridge esineb homme Sinilinnus. Foto: promo

Eeloleval reedel esineb klubis Sinilind DJ, produtsent, plaadifirma omanik ning laulja dBridge Inglismaalt. Talle sekundeerivad kodumaised artistid: Slammin, Erkin Antov, Takeshi, Extra Terrestrial ning Tjuun In residendid Qba, To-Sha ning L.Eazy. Visuaalide eest hoolitseb VJ Teng.

Artist dBridge on üks trummi ja bassi tõelisi innovaatoreid oma tegutsemisaastate jooksul korda saatnud palju märkimsiväärset.

1995. aastal liitus dBridge Trouble on Vinyl kruuga, kes andsid välja tema esimese sooloplaadi «Bring Da Flava/ Keep it Real».

Pärast kohtumist produtsent Maldiniga hakkasid nad andma välja muusikat Future Forces nime alt. Sellest kooslusest sündisid nt klassikud «Dead by Dawn» ja «Triton». Järgmine samm oli Bad Company: Fresh, Vegas, Maldini ja dBridge - üks ajalukku läinud trummi ja bassi nelik - kelle «sulest» on ilmunud siiamaani trumplugudeks olevad lood DJ-de plaadikotis - «Planet Dust», «Hornet», «The Nine» jpt. Umbes viie tegutsemisaasta jooksul redefineeris see grupp tantsulise trummi ja bassi, andes välja arvukalt lugusid ning kolm albumit.

2003. aastal asutas dBridge plaadifirma Exit Records, mille põhirõhk on sõnal kvaliteetne muusika, mitte trumm ja bass.

Alles 2008. aastal ilmus dBridge´i esimene sooloalbum «The Gemini Principle». Album mitte ainult ei kinnitanud tema musikaalsust ja produtseerimisoskuseid, vaid üllatas ka dBridge vokaalsete võimetega, mis lisasid kogu albumile rohkem isiklikku tunnetuslikkust.

Albumi ilmumise ajal tekkis uus kooslus Autonomic, kuhu kuuluvad Instra:mental ja dBridge. Kolmik suutis oma Autonomic podcastidega tekitada elektroonilise muusika austajate seas tormi ja seda eriti mitte-dnb kuulajate seas.

Dbridge Exit plaadifirma alt on ilmunud albumid järgmistelt produtsentidelt: Survival, Consequence, Black Pocket (Steve Spacek) Genotype, They Live (Consequence & Joe Seven) ja kogumik Mosaic vol 1. Lisaks sellele veel rida singleid artistidelt: Synkro & Indigo, ASC, Code 3, Stray, Dub Phizix, Sceptical jt.

Nagu oma muusikaski, on dBridge ka djna väga mitmekülgne. R2DNB 2013 hääletusel valiti dBridge välismaa DJ kategoorias neljandale kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles