Tallinn läheb munitsipaalpagaritöökojaga uuele katsele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus tahaks Laia ja Vaimu tänava nurgal oleva maja keldris näha pagaritöökoda, kuid enam kui kolme aasta jooksul pole suudetud leida ühtegi ettevõtjat, kes selle plaani ellu viiks.
Linnavalitsus tahaks Laia ja Vaimu tänava nurgal oleva maja keldris näha pagaritöökoda, kuid enam kui kolme aasta jooksul pole suudetud leida ühtegi ettevõtjat, kes selle plaani ellu viiks. Foto: Martin Ilustrumm

Linnavõim üritab juba ligi kolm aastat käivitada Tallinna vanalinnas pagaritöökoda, seni tulutult.


Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut andis juba 2011. aasta suvel volikogu menetlusse eelnõu, mille kohaselt antakse Vaimu ja Laia tänaval asuva hoone keldriruum soodushinnaga rendile firmale, kes hakkab seal pagaritöökoda ja võib-olla ka kohvikut pidama.

Volikogu käsu peale korraldaski Kesklinna valitsus pagari leidmiseks konkursi, kuid sellele ei laekunud ühtki pakkumist. Ka kaks järgmist katset kukkusid läbi. Seejärel korraldati läbirääkimistega pakkumine ning anti ruumid osaühingule Cafe Slon.

Pagaritöökoda oleks pidanud tegevust alustama hiljemalt eelmisel sügisel, kuid mingi reaalse tegevuseni remontivajavates ruumides firma ei jõudnudki. Aasta lõpus teatas ettevõte lepingu lõpetamisest.

Nüüd on Kesklinna valmistus läbirääkimistega pakkumisega valmistanud ette lepinguprojekti osaühinguga Kristallkuju. Üürilepingu tähtaeg on 15 aastat. Keldrikorruse äriruumi üldpind on 163,2 ruutmeetrit ning üürihind on 514,08 eurot kuus.

Enne lepingu sõlmimist peab see saama heakskiidu ka linnavolikogus. Ehitustööd peaksid tulevases pagaritöökojas algama hiljemalt kuu pärast lepingule allakirjutamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles