Kohus konfiskeeris narkoärikalt auto ja sularaha

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis varem narkokuriteo eest karistatud 52-aastase Igori esmaspäeval süüdi suure koguse fentanüüli ebaseaduslikus käitlemises ning määras talle kokkuleppemenetluses seitsme aasta, ühe kuu ja 20 päeva pikkuse vangistuse, ühtlasi konfiskeeris kohus 20 000 euro eest kuritegeliku päritoluga vara.


Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse töötajad pidasid Igori kahtlustatavana kinni eelmise aasta septembri keskpaigas Tallinnas Ülemiste keskuses, rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Vahetult enne kinnipidamist oli ta müünud väikeses koguses fentanüüli ühele noorele naisterahvale. Igori valdusest ja tema kodust leiti kokku 12 grammi fentanüüli. Menetluse käigus tuvastati, et sellisest kogusest fentanüülist piisaks narkojoobe tekitamiseks enam kui 5500 inimesele. Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel võeti Igor eeluurimise ajaks vahi alla.

Menetluse käigus tuvastasid narkokuritegude talituse töötajad, et Igor on fentanüüli müümisega teeninud kriminaaltulu vähemalt 20 000 euro väärtuses. Vaatamata sellele, et Igor üritas kriminaaltulu peita ning vormistas narkootikumide müügist saadud raha eest ostetud sõiduauto Audi A6 enda sõbra naise nimele, konfiskeeriti süüdimõistva kohtuotsusega nii sõiduauto kui ka ligi 12 000 eurot sularaha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles