Vene meedia tsiteerib mõnuga Savisaart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene meedia tsiteerib mõnuga Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare eilset avaldust Ukraina «kaikameeste diktaadi järgi moodustatud mittelegitiimsest valitsusest».

Savisaare avaldus tuuakse näitena väite juurde, et «Euroopa Liit hakkab aru saama, mis Ukrainas tegelikult toimub». Nii näiteks tsiteerib telekanal Rossija24 Savisaare Postimehele öeldud sõnu:

«Tallinna linnapea teatas, et peab Ukraina praegusi võime ebaseaduslikuks. Opositsioonilise Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul hakkab olukord Ukrainas stabiliseeruma alles pärast legitiimse võimu taastamist, kuna praegusel, radikaalide toel loodud võimul «pole ei mandaati ega jõudu isegi valimiste läbiviimiseks, rääkimata juba teistest valitsuse ees seisvatest tähtsatest ülesannetest».

Savisaare avaldus ilmus Eesti ajakirjanduses. Tallinna linnapea arvab ka, et rahvusvahelise finantsabi osutamist Ukrainale võib arutada pärast seda, kui Kiievis ja riigi lääneosas on taastatud elementaarne kord.»

Oma Facebooki seinal Rossija24 videot jaganud riigikogu liige Valdo Randpere (RE) ütles, et Vene uudiseid sirvides torkas talle kaks asja silma. «Esiteks - kogu kriisi, invasiooni ja kriitika taustal tundub venelaste ainus tõsine murepunkt olevat Moskva börsi järsk langus ja rubla väärtuse vähenemine. Kõik muud asjaolud räägitakse olematuks või vaikitakse maha. Rubla kurssi püütakse tõusule rääkida. Aga ilmselgelt jääb selles osas jutust väheks. Mõni ime, kui isegi Vene keskpanga tohutud tugiostud ei mõika. Selge on see, et rubla ja börs ongi need mõjutusvahendid, mis Venemaa juhtkonda mõtlema sunnivad.»

«Teine huvipakkuv moment oli, et kogu suure otsimise peale on mitte-vene poliitikute hulgast suudetud leida ainult üks «kasulik idioot», kes venelaste tegemisi toetab - Tallinna linnapea. Muidugi oleks vene uudistel toredam tsiteerida mingit esimese järgu lääne poliitikut, aga hädaga pidavat ka koerad heina sööma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles