Viis pealinna reisisaatjat on joomise pärast tööta jäänud

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Sel aastal on ametist lahkunud 60 pealinna reisisaatjat, neist viis pidid seda tegema suure sõpruse pärast alkoholiga.


Tallinna linnapea Edgar Savisaar märkis täna Kuku raadio «Linnatunnis», et distsipliin on probleemiks kõigis ettevõtetes, mitte ainult sotsiaalsetel töökohtadel. Sel aastal on ametist lahkunud kokku 60 reisisaatjat ja viiel neist on seda tulnud linnapea kinnitusel teha joomise pärast. «Enamikul oli töölepingu lõpetamise põhjuseks see, et nad leidsid erialase töö või olid ka tervislikud põhjused,» lisas Savisaar.

Ta ütles, et ega ainult reisisaatjatel ei ole probleeme töödistsipliiniga, kuid nemad on lihtsalt pideva tähelepanu all. «Andke andeks, mina näen aeg-ajalt ühte purjus ajakirjanikku, kes isegi käib pressikonverentsidel, aga teda ei lase keegi lahti selle pärast. Igas valdkonnas esineb niisuguseid probleeme ja väita, et see puudutab ainult reisisaatjaid, on alatu,» leidis linnapea.

Veel ütles Savisaar, et sügisel on linnavõimul plaanis taas üks tööbörs teha. Siis on põhirõhk sotsiaalvalla töökohtadel. Tallinn sai hiljaaegu kiita ratastooliinimestelt ning Savisaare kinnitusel antakse tööd nn ratastooliabistajatele, keda saab rakendada ka mujal kui ainult ühistranspordis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles