Savisaar: Kalamaja tasulise parkimisala pooldajad on kindlasti enamuses

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murekoht Suur-Patarei tänaval
Murekoht Suur-Patarei tänaval Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tunnistas, et kindlasti on inimesi, kellele tasulise parkimisala laienemine Kalamajja ei sobi, kuid tema hinnangul on märksa enam neid, kes on tasulise parkimise kehtestamisega rahul.


Savisaar rääkis Kuku raadio «Linnatunnis», et tasulise parkimisala laienemine Kalamajja on tema meelest põhjendatud.

Savisaare kinnitusel sai linna transpordiamet kirju, kus piirkonnale tähelepanu juhiti. Tal oli stuudios kaasas Ilmarise kvartali elaniku Marju Tamme kiri Põhja puiesteelt. «See toob põhijärelduse, et reguleerida parkimiskorraldus Suur-Patarei ja Jahu tänaval tasulise parkimisala kehtestamise läbi,» tsiteeris linnapea.

Lisaks tuuakse tema sõnul kirjas välja mitmed murekohad: maa-alustest parklatest ei saa välja, sageli on parkivad autod blokeerinud väljasõiduteed. Parklast väljakeeramisel on kõnniteele pargitud autode pärast nähtavus oluliselt piiratud, mõnikord on väljakeeramine suisa võimatu tee vastasserva pargitud sõidukite tõttu. «Sellised olukorrad tekivad just argipäeviti, kui kesklinnas tööl käivad autojuhid leiavad soodsama võimaluse autosid parkida meie tänavatele,» kirjutas Jahu tänava elanik.

Savisaar ütles, et ta võiks eetris selliseid kirju õige mitmeid ette lugeda. «Transpordiamet tegi pärast seda niisuguse uurimuse, kus tõepoolest pakkusid välja, et parkimisala piire tuleks laiendada. See ei ole eesmärk omaette. Parkimisala piiride muutmise toob kaasa nõudluse suurenemine parkimiskohtade järele ja piiri nihutamisega tehakse sellesse olukorda muutumisi. Ega parkimiskoormuse vähendamiseks ei ole kogu maailmas leitud muud tõhusamat meedet, kui seda on tasuline parkimine ja sellepärast otsustasime ka meie seda teed minna,» rääkis Savisaar.

Linnapea möönis, et kindlasti on inimesi, kellele tasulise parkimisala laienemine Kalamajja ei sobi ja kellele see tekitab ebamugavusi. «Mille pärast me peame vabandama. Mulle tundub küll, et neid, kes on sellega rahul, on märksa enam.»

Täna on tasulise parkimisala laiendamine Tallinna volikogus esimesel lugemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles