Häirekeskuse ja päästeameti Tallinna ühishoone sai nurgakivi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas asetati täna pidulikult nurgakivi tuleva aasta jaanuaris valmivale ja 4,4 miljonit eurot maksma minevale häirekeskuse ja päästeameti ühishoonele.


Kauaoodatud päästekomando rajamisega Lasnamäele jõuab 70 000 komando lähiümbruses elava ja töötava inimeseni abi senisest kiiremini. Samuti saavad päästjad piirkonnas varasemast enam panustada ennetustöösse.

Siseministeeriumi päästepoliitika asekantsleri Hannes Kondi sõnul tõstab päästeameti ja häirekeskuse tööle asumine Lasnamäe ühishoones Tallinna ja selle lähiümbruse turvalisust tunduvalt.

«Lisaks Lasnamäe komando avamisele on uus hoone ja uued tööruumid vajalikud, et minna üle ühele hädaabinumbrile 112,» ütles Kont. «Samuti võimaldab komando paiknemine Lasnamäel kiiremini ja efektiivsemalt reageerida ka piirkonnas asuvate tööstusettevõtete, Pirita jõel ja piirkonda läbivate suure liikluskoormusega maanteedel toimuvatele õnnetustele.»

Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) juhtimisel Lasnamäe linnaossa Osmussaare tee 2 kinnistule ehitatav hoonekompleks koosneb kesksest neljakorruselisest hoonest, mis on jagatud funktsionaalselt kolmeks osaks: päästeameti Lasnamäe päästekomando, häirekeskuse töösaal ning administratsiooni osa.

Samuti rajatakse neljakorruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treeningelementide ning jooksurajaga.

Rajatava hoone suuruseks on kavandatud 3512 ruutmeetrit ja selle on projekteerinud AS Amhold. Ehitustöid teostab konsortsium konsortsiumiga AS Teede REV-2, Ramm Ehitus OÜ ja AS Parmeron.

Uue hoone valmimisel hakkavad ühises töösaalis tööle 112-kõnesid vastuvõtvad häirekeskuse päästekorraldajad, häirekeskuse abi- ja infotelefonide töötajad ning politseiametnikud, kes saadavad sündmuskohale politseijõud

«Kui täna töötatakse erinevatel aadressidel asuvates töösaalides, siis uue hoone ühises füüsilises ja inforuumis on võimalik senisest operatiivsemalt sündmuste infot vahetada, mistõttu jõuavad politsei, kiirabi ja päästevaldkonna hädaabikõnede menetlejad varasemast kiiremini sündmustele reageerida ja inimesed saavad rutem abi,» ütles häirekeskuse peadirektor Janek Laev.

Üleminek ühele hädaabinumbrile 112 on oluline ja pikemaajaline ümberkorraldus Eesti siseturvalisuse valdkonnas, mille eesmärk on kiirendada abi saamist. Ühele hädaabinumbrile 112 ülemineku järel tuleb nii politsei, päästjate kui ka kiirabi kutsumiseks helistada numbrile 112.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles