Politsei tabas Tallinnas noortepeol 42 joobes alaealist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei lõpetas alaealiste korteripeo.
Politsei lõpetas alaealiste korteripeo. Foto: Ants Liigus

Laupäeva öösel pidasid politseinikud Tallinnas rendipinnal kinni 42 alkoholi tarvitanud alaealist, piduliste kontrollimiseks tuli korrakaitsjatel ruumidesse sisenemiseks kasutada jõudu.


Laupäeval kella 23.30 ajal sai politsei väljakutse Kohila tänava majja, kus renditud peoruumides tähistas suur seltskond kahe tütarlapse sünnipäeva. Kuna politseil oli alust kahtlustada, et peol võib olla alkoholi tarvitanud alaealisi, otsustasid korrakaitsjad pidulisi kontrollida, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja. Noored ei avanud ust politseinike korduvate korralduste peale ning patrullil tuli ruumidesse sisenemiseks kasutada jõudu.

Peolt eest leitud 122 noore seast tuvastasid politseinikud 102 alla 18aastast, kellest 42 olid alkoholi tarvitamise tunnustega. Korrakaitsjad viisid valdavalt 15-17-aastased noored politseijaoskonda, kus nad lastevanematele üle anti. Kõigile alkoholiseadust rikkunud noorele koostatakse väärteoprotokollid.

Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna noorsoopolitsei juht Vitali Matvejev kinnitas, et nii suure hulga alkoholi pruukinud noorte kinnipidamine on erandlik ning murettekitav. «Noored ei pruugi mõista, millise tagajärgedega alkoholi joomine võib lõppeda – halvimal juhul tervisrikete või kuriteo ohvriks langemisega. Paraku oli ka sel peol ühe 16-aastase tüdruku joove sedavõrd suur, et tema turgutamiseks ja tervise kontrolliks tuli paluda meedikute abi. Õnneks ei olnud tema tervislik seis eluohtlik,» rääkis noorsoopolitseinik.

Politsei paneb nii lastevanematele kui ka teistele täiskasvanutele südamele, et varajane selgitustöö lastele võib tulevikus hoida ära nii korrarikkumisi kui ka teisi ebameeldivaid sekeldusi.

«Last peab usaldama, ent mõnikord tuleb kasuks ka kontrollida, kus ja kellega noor aega veedab. Samuti peaksid peoruumide rendile andjad mõelda paar sammu ette – kes noorte peo eest vastutab, on see täiskasvanu, kas peol on alaealisi ning kas neile võib saada kättesaadavaks alkohol,» lausus Matvejev.

Samuti tuletas ta meelde, et kui politsei teeb kindlaks, kuidas alkohol alaealiste kätte sattus, siis alustatakse selle kohta eraldi menetlused vastavalt kas alaealisele alkoholi müümise või alaealisele alkoholi ostmise tunnustel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles