Mihhail Kõlvart õigustab umbkeelset koolijuhti 30-aastase töökogemusega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna Linnamäe vene lütseumi direktor ja Tallinna linnavalitsuse asutatud SA Tallinna vene lütseumi üks kolmest juhatuse liikmest Sergei Garanža pole oma pika pedagoogi karjääri jooksul suutnud omandada eesti keelt. Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul pole sihtasutuse juhatusel probleeme eesti keeles suhtlemisega.

«Olen jätkuvalt seisukohal, et eesti keelt on kindlasti vaja õppida. Sergei Garanža on üks kolmest SA Tallinna Vene Lütseumi juhatuse liikmest. Juhatusel tervikuna ei esine probleeme asjaajamisega riigikeeles. Sergei Garanža on kogenud 30-aastase staažiga pedagoog, ta on väga austatud nii õpilaste kui ka lapsevanemate poolt,» edastas Kõlvart e-maili teel Postimehele.

Meenutuseks - veebruarikuu algul tegi TV 3 uudistesaade «Seitsmesed uudised» loo Tallinna Linnamäe vene lütseumist ning intervjueeris kooli juhti, kes andis kõik vastused vene keeles. Videost nähtub, et mees polnud võimeline aru saama reporter Eve Heinla palvest öelda kasvõi mõni eestikeelne sõna, kehitades selle peale vaid õlgu.

Vaata lähemalt TV 3 «Seitsmeste uudiste» videolõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles