Aasta Pressifoto 2013 tiitliga pärjati Annika Haasi fotoseeria mustlastest

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Ajalehtede Liit (EALL), Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL), Canon ja Overall tegid täna teatavaks Aasta Pressifoto 2013 võitjad. Auhinnad saavad parim uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto.


«Aasta Pressifoto 2013» tiitliga pärjati ning olemusfoto kategooria võitjaks kuulutati Annika Haasi Eesti Ekspressis ilmunud fotoseeria "Meie mustlased".

Läinud aasta parimaks uudisfotoks valis žürii Andres Puttingu (Delfi, Eesti Ajalehed) pildi «Lahkumine lennates», mis kujutab minister Rein Langi lahkumas ETV stuudiost pärast seda, kui oli otsesaates teatanud oma tagasiastumisest.

Portreefotode seast osutus võitjaks Birgit Püve (Eesti Ekspress) kaksikuid ja kolmikuid kujutav fotoseeria «Elada mitmuses».

Spordifoto kategoorias auhinnati Hendrik Osula (Delfi, Eesti Ajalehed) fotot «Ühe õnnetus on teise õnn», millel on jäädvustatud hetk Tartus toimunud 100 meetri suusasprindi poolfinaali finišist.

Žürii esimees Tiina Reinart kirjutab täna ilmunud pressifoto aastaraamatus, et oli hea olemus- ja portreefotode aasta. «Võitsid uhked seeriad, mis nõudnud sisseelamist, süvenemist, mõtestamist. Sarjad, mis sündinud kuudepikkuse töö tulemusena. Aga kriipima jäi ühe, tõsiselt uhke uudispildi puudumine.»

Lisaks žürii esimehele, Maalehe tegevtoimetajale Tiina Reinartile kuulusid žüriisse vabakutseline pressifotograaf Toomas Volmer, Soome Aasta Pressifotograaf 2011 Touko Hujanen ja Leedu Fotograafide Ühingu esimees Jonas Staselis.

Konkursile laekus 1209 pilti 70 autorilt. Täna avati Tallinnas Viru Keskuse aatriumis näitus «Aasta Pressifoto 2013» ning esitleti raamatut «Eesti Pressifoto 2014». Näitus jääb Viru Keskuses avatuks 21. märtsini. Näitusel võib näha 112 fotot 34 autorilt.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. «Aasta Pressifoto 2013» autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia. Auhinnad antakse üle täna õhtul toimuval pressipeol.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles