Mahuka bordelliäri juhid said osaliselt reaalse vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bordelliäris kahtlustatavate taksojuhtide sõiduriistad Pärnu mnt. politseimaja hoovil.
Bordelliäris kahtlustatavate taksojuhtide sõiduriistad Pärnu mnt. politseimaja hoovil. Foto: Andres Haabu

Harju maakohus kuulutas reedel 51 süüalusega mahuka bordelliäri kohtuasjas karistusotsused 27 inimsele, sealhulgas lõbumaja kolmele juhtliikmele, kes said osaliselt reaalse vangistuse.

Bordelli 1954. aastal sündinud tegevjuhile Grigorile määras kohus nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest üheksa kuud kuulus vanglas reaalsele kandmisele. Mees on selle peaaegu juba ka teinud ning vabaneb vanglast märtsi alguses. Ülejäänud karistust ei pööra kohus täitmisele, kui ta ei soorita viieaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu. Ühtlasi tuleb mehel kinnistute konfiskeerimise tagamiseks tasuda 140 000 eurot, samuti jäi ta ilma temalt kätte saadud sularahast summas 2150 eurot.

Bordellis dispetšerina töötanud 1982. aastal sündinud Sergei sai kolme aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse, millest viis kuud ja 29 päeva on ta juba trellide taga veetnud. Ülejäänud karistusaeg tuleb tal kanda tingimisi kolme aasta ja kahe kuu pikkuse katseajaga. Kui ta soovib endale jätta temalt konfiskeeritud autot, tuleb tal tasuda riigile 7000 eurot.

Sergei kolleeg 1969. aastal sündinud Inna sai kolme aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, millest ta jõudis trellide taga veeta neli kuud ja 25 päeva. Ülejäänud karistusaja mõistis kohus talle tingimisi nelja-aastase katseajaga.

24 karistuse saanud süüalust olid kliente lõbumajja vedanud taksojuhid, kellest osad said kolmeaastase tingimisi vangistuse, osad aga kohustuse teha ühiskondlikult kasulikku tööd, kusjuures töötunnid ulatusaid 120-st 360-ni. Üks kohtualune oli täna haigestunud ning kuuleb seetõttu karistusotsust hiljem.

Reedel lahendi saanud süüalused olid nõus kokkuleppementlusega. Samas on antud süüasjas veel 23 osalist, kes kokkuleppemenetlusega nõus ei olnud ning nende kohtuprotsess algab üldmenetluses märtsi lõpus.

Süüdistuse kohaselt olid süüalused seotud Tallinnas Pirita linnaosas asunud ja konspireeritult tegutsenud bordelli tööga. Bordellis teenindati välismaalastest, peamiselt Soomest pärit kliente, keda toimetasid kohale bordelli juhtkonna välja valitud taksojuhid.

Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil tegelesid viis süüdistatavat bordelli juhtimise ja töö korraldamisega või said tulu selle omanikena.

Ülejäänud 46 süüdistavat on taksojuhid, kes said süüdistuse kohaselt iga bordelli toodud kliendi pealt 50-70 eurot vahendustasu. Süüdistus esitati neile taksojuhtidele, kes uurimisandmeil viisid kliente bordelli süstemaatiliselt pikema aja jooksul. Taksojuhid töötasid erinevates taksofirmades ja füüsilisest isikust ettevõtjana või tegutsesid tegevusloata.

Politsei pidas bordelli juhtimises ja selle töö korraldamises süüdistatavad Grigori, Aleksei, Inna ja Sergei kahtlustatavatena kinni mullu 4. juunil ja kohus võttis nad prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla. Ülejäänud kahtlustatavatele kohaldati kergemaliigiline tõkend.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles