Taavi Aas: tänavad ei ole mõeldud parkimiseks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinna Kalamaja elanikud koguvad allkirju parkimisala laiendamise vastu, sest ei soovi sellega kaasnevat autode parkimist hoovidesse, kuid abilinnapea Taavi Aasa sõnul on tänavad mõeldud liiklemiseks, mitte parkimiseks.

Tallinna volikogu arutab homme Kalamaja parkimisala laiendamise eelnõu, mille kohaselt peaks parkimisala laienema Balti jaama juurest kuni mereni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Abilinnapea Aasa sõnul on tasulise parkimise korraldamine üks liikluskorralduse meetmeid, et vähendada liikluskoormust kesklinnas ja vanalinnas. Samuti tähendab tasuline parkimisala tema sõnul ka seda, et tänavad ei ole mõeldud parkimiseks, vaid liiklemiseks ja üks eesmärk on see, et kasutataks enam hoove.

Kalamaja elanikud aga ei soovi, et hoovid kaetakse betooni ja asfaldiga, kuna siis kaotaks Kalamaja väärtuse, mille pärast noored pered sinna üldse lähevad - et nad saaksid olla vaikses tagahoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles