Marek Kiisa: Bastioni krundile tuleb rahvusvaheline tulevikukool

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi tulevikukooli eskiis.
Viimsi tulevikukooli eskiis. Foto: OÜ Ühinenud Arhitektid

Viimsi vallas asuv muinsuskaitse alune mereäärne Bastioni maatükk on kavandatud tulevikukooli tarvis. 

«Koostöös Viimsi vallaga on sellele maatükile juba aastaid kavandatud tulevikukooli rajamist, eesmärgiga pakkuda tipptasemel rahvusvahelist teadus- ning innovatsioonikeskset üldharidust Eesti kui e-riigi kuvandi edendamiseks,» edastas kommunikatsioonifirma Corpore Marek Kiisa nimel.

Ettevõtja ning Viimsi teadus- ja tehnikahariduskeskus SA eestvedaja Marek Kiisa sõnul peab Eesti rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmiseks ja välisinvestorite atraktiivsuse säilitamiseks vaatama uute, 21. sajandi oskusi rõhutavate haridusmudelite poole, kus on keskseks innovatsioon ja tehnoloogia värskemate saavutuste rakendamine igapäevaellu.

«Tänaseks on jõutud koostöös Viimsi vallaga uuendusliku kooli detailplaneeringuga lõpusirgele, mis on võtnud planeeritust oluliselt rohkem aega, kuna tegemist on väga keeruka asukohaga ja täismahus muinsuskaitse all olev krunt kirjutab ette palju eeltingimusi. Kooli rajamisel oleme tajunud tugevat vastutöötamist, kuni selleni, et krunti on tahetud jõuga ära osta, kuid oman selget visiooni ja töötan selle projekti realiseerumise nimel,» ütles Kiisa.

Kiisa sõnul on tasemel rahvusvahelise üldhariduse kättesaadavus üks peamisi eeltingimusi kõrge kvalifikatsiooniga töötajate Eestisse tööle asumisel, mistõttu soovibki Viimsi teadus- ja tehnikaharidusekeskus koos Tuleviku kooli sihtasutusega toetada ning rajada Eestisse teadus- ning innovatsioonikeskset põhikooli ja gümnaasiumi, mis saab uute õppemeetodite katselavaks.

Tulevikukooli asukohaks on Viimsi valla pakutud Bastioni maatükk. 2011. aastal Viimsi valla poolt korraldatud tulevikukooli arhitektuurikonkursi parima lahenduse pakkusid välja Ühinenud Arhitektid.

Kiisa nägemus tulevikukoolist:

‐ Ühendab rahvusvaheliselt tunnustatud õppekava IB õpe (International Bacalaureus) ja erinevate ettevõtete laborid. Tänasel päeval on teaduskeskuse laboratooriumite kandidaatidena suheldud selliste ettevõtetega nagu Playtech, Skype, Ericsson, Nokia, Microsoft, Mindworks, Google (virtuaalraamatukogu lugemissaal), Tallinna Tehnikaülikool (inseneriteaduste töötoad) ja rändnäitused (näitustesaal);

‐ Edendab koolilaste innovaatilisust, õhutab teaduse ja tehnoloogia värskemaid saavutusi ka praktilises igapäevaelus rakendama;

‐ Annab maailmas konkurentsivõimelise hariduse, tõstab laste kultuurilist teadlikkust ja annab oskusi töötada rahvusvahelises keskkonnas;

‐ Tekitab sünergia, mis võimaldab värvata ka maailma parimaid pedagooge;

‐ Ühendab hoolivuse, loovuse ja akadeemilise ranguse;

‐ Loob pikaajalise ja jätkusuutliku lahenduse rahvusvahelise hariduse korraldamisel Eestis, mis tõmbab ligi rahvusvahelisi investeeringuid ja edendab maailmas Eesti kui tehnoloogilise liidri kuvandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles