Baarid toovad Suur-Karja tänavale eraturvafirma patrullid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimeta baar Suur-Karja tänaval.
Nimeta baar Suur-Karja tänaval. Foto: Martin Ilustrumm

Nimeta baari eestvedamisel hakkavad alates sellest reedest nädalavahetusel öösiti Suur-Karja tänaval avalikku korda hoidma eraturvafirma patrullid.

Nimeta baari tegevjuhi Marko Annioni sõnul arutati piirkonna ettevõtjate, politsei ja kesklinna valitsuse esindajate viimasel kohtumisel, et pooltevahelise kompromissi eeldusena palkavad baaripidajad tänavale täiendavad turvapatrullid.

«Pakume oma naaberbaaridele välja, et jagame turvafirma teenusega seotud kulud mitme peale ära. Loodetavasti aitab avaliku teenuse ehk linnatänaval korra tagamise osaline enda kanda võtmine kaasa politsei koormuse vähendamisele. Senise suhtluse põhjal laabub baaride koostöö politsei ja linnavalitsusega hästi. Usun, et see üsna erandlik lahendus turvafirmade kaasamise näol osutub edukaks ja tähendab Suur-Karja tänava avaliku korra probleemile leevendust,» lausus Annion.

Turvafirma patrullide ülesandeks on oma nähtava kohalolekuga ennetada võimalikke avaliku korra rikkumisi ning nende ilmnemisel kiiresti ja professionaalselt reageerida. Õigusvastase teo toimepannud isikute suhtes alustatakse vastavaid menetlusi koostöös politseiga.

Annioni hinnangul on positiivne, et linnaosavalitsus on asunud baaridega läbi rääkima ning vanalinnas tekkinud probleemse olukorra lahendamine linna jõupositsioonilt on jõudmas arutelude faasi.

«Kui enne baaride lahtiolekuaegu drastiliselt piiranud ja tänaseks kohtu poolt peatatud haldusakti välja andmist keeldus linnaosavalitsus baariomanikke ära kuulamast, siis nüüd on heameel tõdeda, et kõik asjaosalised on ühise laua taga kompromisse otsimas. Loodetavasti jõutakse mõistliku kokkuleppeni ka baaride ja linna vahel käivas kohtuvaidluses,» lausus Annion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles