Keila vallajuhid kiirustavad linna ja valla ühendamisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanipilt

Keila vallavolikogu esimees Kadri Tillemann ja vallavanem Peeter Schneider  saatsid Keila linnajuhtidele pöördumise ettepanekuga viia ühinemiskõnelused tänavu sügiseks lõpule, Keila linnavolikogu esimees peab pöördumist kummaliseks.


Keila vallajuhid soovivad, et 2015. aasta 1. märtsiks toimiks Keila piirkond juba ühe ligi 15 000 elanikuga tervikliku omavalitsusena. «Oma pöördumises leiavad vallajuhid, et juba pea kaks aastat kestnud ühinemiskõnelused võiks eeloleval kevadel ja suvel lõpuni viia. Nad leiavad, et koos oleks parem ellu viia enamikke piirkonna elu ning siinsete inimeste elukorraldust edendavaid plaane. Veemajanduse ühine korraldamine, ühised jõupingutused eurorahade taotlemiseks piirkondliku perearstikeskuse rajamiseks, turismi- ja puhkemajanduse rajamine, hariduselu edendamine, sihtasutuse loomine muuseumi haldamiseks ning kergliiklusteede võrgustiku rajamine nii linna- kui vallarahvale on vaid mõned näited vajalikest koostöötegevustest,» seisab Keila valla teates.

Oma ettepanekus viitavad Tillemann ja Schneider ka piirkonna inimeste kaalukale toetusele – jaanuaris küsitleti Faktum Ariko poolt pea 700 linna ja valla elanikku - selgus, et üle poole küsitletutest (53 protsenti) on veendunud ühinemise pooldajad, vastaseid oli üle kolme korra vähem (17 protsenti) ning kolmandikul (30 protsenti) puudus selles küsimuses seisukoht.

Keila linnavolikogu esimees Tanel Mõistus ütles Tallinncityle, et Keila valla pöördumine on linnavõimu jaoks ootamatu. «Linna esindajad on valla esindajatega viimasel ajal tihti kohtunud ning kokku on lepitud selles, et võimalikku ühinemist arutatakse põhjalikult ja mitte kiirustades. Arendame erinevate valdkondade koostööd ja kui sellest peaks edasi arenema ühinemine, siis seda ka kaalutakse. Eelkõige tuleb välja selgitada välja, mida linnaelanik sellest võimalikust ühinemisest võidab,» ütles Mõistus Tallinncityle.

«Tänane pöördumine on vastupidine kõigele, mis varasemalt kokku lepitud ja teeb ausalt öeldes veidi ettevaatlikuks. Keila linna ja valla ühendamist kiirkorras juba järgmise aasta riigikogu valimiste raames ei pea mina reaalseks,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles