Lugeja küsib: miks algavad suuremad teetööd aprillis, kui juba praegu on väljas kevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Teed asfalditehas.
AS Tallinna Teed asfalditehas. Foto: Toomas Huik

Tallincity lugeja tahab teada, miks alustavad asfalditehased igal aastal tööd alles aprilli lõpus, kuigi juba praegu on väljas tugevad plusskraadid ja saaks suuremahulist teeremonti teha.


Vastab kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg:

Asfalditehast on mõtet käivitada siis, kui ööpäevaringne õhutemperatuur on stabiilselt vähemalt pluss viie kraadi kandis. Muidu jahtub tehases toodetud asfalt liiga kiiresti ära ja ei jää püsima.

Praegu remonditakse teid ikka veel talvise seguga, sest selles töös pole talvine hooaeg veel läbi saanud.

20. aprill on selline kuupäev, mille ilmastik on varasematel aastatel dikteerinud. Ka praegu jälgime hoolega pikemaajalisi ilmaprognoose ja kui tõesti kevad tuleb nii vara, nagu paistab, siis saab ka varem teeremondiga pihta hakata.

Uus hooldusleping annab meile õiguse lepingupartnerile öelda, et kui kevad saabub varem, siis tuleks ka asfalti varem tootma hakata. Tehase käivitamine võtab umbes neli-viis päeva aega, kuni ta köetakse piisavalt üles, nii et ta suudab asfalti tootma hakata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles