Millised marsruudid Tallinna tänavatel on hobijooksjate seas populaarseimad?

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10-kilomeetrise rajaga «Kõva mehe jooks». Foto on illustreeriv.
10-kilomeetrise rajaga «Kõva mehe jooks». Foto on illustreeriv. Foto: Heiki Rebane / BNS

Tallinnas on mitmeid kohti, kus joosta ning sageli ei pea jooksurajaks olema kergliiklustee, vaid marsruudi võib valida ka ise – joostes mööda tänavaid ja linnaosade vahet. Ühe populaarseima app’i Endomondo põhjal saab lihtsalt öelda, millised teed-tänavad on tallinlaste seas jooksmiseks kõige populaarsemad.

Selleks, et selgitada välja Tallinna kõige populaarsemate Endomondo rakenduse kasutajate piirkond, tuleb minna selle veebilehele, kus Google mapi peal näeb radade arvu tähistavaid ikoone. Neile klikkides on võimalik valida radade vahel ning neid edasi vaadelda. Võib-olla õhtul, pärast tööd ise ka järele proovida.

Populaarseimaks jooksukantsiks Tallinnas võib kaardiandmete põhjal pidada Kalamaja – küllap selle veerelt kulgeva menuka Kultuurikilomeetri tõttu. Kultuurikilomeeter on kaetud peenikese killustikuga ning on jalale seetõttu väga sõbralik ja pehme.

Populaarne on ka Pirita ja Kadrioru kant. Mõistagi võib pea igal ajal kohata jooksjaid just Pirita tee promenaadil, mis on küll asfaltkattega, kuid tõmbab mere ja linna siluetti vaatega jooksjaid kui magnet.

Üheks ebasõbralikumaks jooksukeskkonnaks võib pidada Lasnamäed, sest Endomondo kasutajad pole sinna just silmanähtaval hulgal jooksuradu maha jätnud. Seevastu Kristiines, Mustamäel ja Haaberstis ollakse usinamad jooksjad – Mustamäe-Nõmme maastikukaitseala ja Harku järve ümbrus pakuvad head jooksukeskkonda.

Tutvu lähemalt populaarsemate jooksu-, jalgrattasõidu ja jalutusradadega Tallinnas siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles