Lasnamäe kutsub suurejoonelisele «Maslenitsa» peole

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maslenitsa tähistamine Lindakivi keskuse juures.
Maslenitsa tähistamine Lindakivi keskuse juures. Foto: Andres Haabu

Lasnamäe linnaosa valitsus kutsub kõiki eeloleval pühapäeval, 2. märtsil, Lindakivi kultuurikeskuse taga asuvale väljakule meeleolukale «Maslenitsa» peole.


Sissepääs üritusele on tasuta ning kõiki külalisi ootab ees helge, mänguline programm, mis algab kell 13 ja rõõmustab kogunenuid mitmete tundide jooksul, teatas linnaosavalitsuse pressiesindaja.

Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe sõnul on kõik oodatud oma pere ja sõpradega lõbusalt ning traditsiooniliselt tähistama nii vene maslenitsat, kui ka eesti Vastlapäeva, millega saadetakse suure peoga minema pikk, külm ja pime talv. «Veedame üheskoos rõõmsa pühapäeva, mis saab täidetud sooja päikese ja kevade ootusega,» lausus Riibe.

Külalisi kostitatakse vastlakuklite ja kuuma teega. Kõik saavad tantsida üheskoos muinasjuttudest tuttavate vapustavate tegelastega teatrist Grotesk ning nautida rahvatantsu- ja muusikaansamblite Zlatõe Gorõ, Kandali, Bõlitsa ja Kolor esinemist. Aktiivsed huvilised saavad võtta osa ka konkurssidest ja võita auhindu.

Ürituse lõpus ootab osalejaid traditsiooniline Maslenitsa hernehirmutise põletamine «Hüvasti Maslenitsa!» laulu saatel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles