Harju maakohus mõistis Maardu ARKi endise juhi süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Harju maakohus mõistis täna süüdi autoregistrikeskuse (ARK) endise Maardu osakonna juhi Riho Kartau (33) ning tema viis kuriteokaaslast varastatud autodega kauplemises.

Kohus mõistis Kartaule karistuseks viis aastat tingimisi vangistust sama pika katseajaga. Samuti mõisteti temalt välja 64 125 krooni. Kuna Kartault on juba konfiskeeritud 6506 krooni, tuleb tal riigituludesse tasuda 57 619 krooni.

Kartaud süüdistatakse peale kuritegelikku gruppi kuulumises ka kuriteoga saadud vara omandamises ning dokumentide võltsimisele kaasaaitamises.

Peale Kartau mõistis kohus süüdi ka Valeri Nikiforovi (51), Vjatšeslav Nikiforovi (29), Rene Aruvalla (36), Anastassia Nikiforova (21) ja Vladimir Simonovi (48).

Eeluurimise käigus selgus, et Kartau korraldas Euroopast varastatud sõidukite arvele võtmist ARKi Maardu osakonnas, võttes selle eest altkäemaksu. Varastatud autode hulgas olid ka luksusmaasturid BMW X5 ning Porsche Cayanne, samuti Mercedes Benzi ja Audi kallid autod. Sõidukid võeti arvele ning müüdi maha.

Uurimine selgitas, et autod olid varastatud Saksamaalt, Šveitsist, Soomest, Austriast, Lätist, Hispaaniast ja mujalt Euroopast.

Harju maakohtu otsusele võivad süüdimõistetud 15 päeva jooksul esitada apellatsiooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles