Savisaar: tasuta ühistransport pälvib üleeuroopalist tähelepanu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued MAN Lions City linnaliinibussid.
Uued MAN Lions City linnaliinibussid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare hinnangul on Tallinnas tasuta ühistranspordi juurutamine pälvinud tähelepanu suures osas Euroopa Liidust. Savisaare sõnul on ka Euroopa Komisjoni esindajad tunnistanud selle eksperimendi tähtsust teiste EL linnade jaoks.

«EL regionaalvolinik Johannes Hahn möönis, et aasta-paari pärast peame rääkima sellest, missugune võiks olla tasuta ühistranspordi küsimuses EL linnade koostöö ja mismoodi võiks seda rakendada ka teistest paikades,» väitis Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Savisaar esines eelmisel nädalal Brüsselis Euroopa Komisjoni foorumil «Cities of Tomorrow: Investing in Europe» ettekandega, kus tutvustas ühistranspordi võimalikult odava hinna tähtsust ning Euroopa Liidu ühtse linnapoliitika olulisust.

«Ühistranspordile erkrohelise tule avamine on kindlasti üks eesmärk, mida Euroopa Liidu linnapoliitika peaks senisest ELi poliitikast märksa tõhusamalt toetama,» rõhutas Savisaar.

«Tallinnast alguse saanud Euroopa rohelise pealinna idee on üks element üldise linnapoliitika kujundamisel. Kuid aeg on ka siin vastastikuselt tiitlite ja vimplite andmistelt edasi liikuda, sest Euroopa ühtne linnapoliitika peab vastama inimeste reaalsetele vajadustele,» sõnas Tallinna linnapea.

Kahepäevase foorumi raames kohtusid Euroopa pealinnade linnapead nii Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso kui ka EL regionaalvolinik Johannes Hahniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles