Savisaar: olen Toobali ja Laasi pärast muretu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal riigikogu istungil.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal riigikogu istungil. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles, et ei muretse erakonnakaaslaste Priit Toobali ja Lauri Laasi võimaliku saadikupuutumatuse äravõtmise pärast, sest arvab, et asi lõpeb nende jaoks positiivselt.


«Mina arvan, et me oleme õigusriik ja toimetame Euroopa õigusruumis ja sellepärast ma olen Toobali ja Laasi pärast küllalt muretu. Ma arvan, et see lugu lõpeb neile hästi,» ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates.

Abilinnapea Arvo Sarapuu lisas, et ta on ise olnud riigikogu saalis, kui hääletatakse riigikogu liikmetelt saadikupuutumatuse äravõtmist ja need inimesed olevat tea sõnul soovitanud, et kolleegid hääletaksid nende saadikupuutumatuse äravõtmise poolt. «Nad ütlesid, et see on hea, kui võetase saadikupuutumatus ära. Siis algab menetlus ja me same ennast kaitsta,» rääkis Sarapuu.

Riigi peaprokurör Norman Aas esitas 26. veebruaril õiguskantslerile taotluse teha riigikogule ettepanek anda nõusolek keskerakondlastelt Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks ja nende suhtes süüdistusakti koostamiseks. Keskerakondlaselt Urbo Vaarmannilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks nõusoleku andmise taotluse esitas peaprokurör õiguskantslerile juba 21. veebruaril.

Riigiprokuratuur soovib esitada Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises, mis väljendus selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Toobalile dokumendi võltsimises selle eest, et ta võltsis viite Eesti Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitte asetleidnud sularahaannetusi kokku summas 11 030,28 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles