Tallinna hotell St. Petersbourg tituleeriti parimaks romantikahotelliks

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Nevskij.
Restoran Nevskij. Foto: Martin Ilustrumm

Tänavu aasta alguses tunnustas TripAdvisor St. Petersbourgi hotelli tiitliga «Best Romantic Hotel in Estonia».  Nüüd avas pealinna vanim jätkuvalt tegutsev hotell pärast renoveerimistöid külalistele taas uksed, uuenenud on ka restorani Nevskij menüü.

Hotelli omaniku Daniel Shamooni sõnul renoveeriti kogu hotell, kuid säilitati hoone ajalooline hõng.  Omaniku sõnul on eesmärgiks pealinna vanim hotell avada senisest rohkem linna külalistele ja kohalikele elanikele. Lisaks moodsat Vene kööki esindavale restoranile saab kergeid eineid, desserte ja kokteile nautida nüüd ka hotelli fuajees, kuhu uuenduste käigus on muuhulgas lisandunud piljardilaud. Renoveerimistööde käigus tuli fuajees ja restoranis vanade vaipkatete alt välja ilus ja heas korras puitpõrand.  

Uue ilme ja menüü on saanud ka restoran Nevskij. Selle peakokk Heimar Kuuskler sõnas menüüd kommenteerides, et traditsioonilise Kiievi kotleti kõrvale lisanduvad uudisroogadena küülikulihast pelmeenid ja pardisüdamest valmistatud eelroog. Peakoka kinnitusel kasutab restoran linnu- ja küülikuliha roogades Rannamõisa jahutatud toorainet.

«Värske jahutatud küülik ja pardisüdamed on saadaval ka poelettidel, kuid Kiievi kotleti valmistamiseks tarnib Rannamõisa meile eksklusiivselt kondiga broileri rinnafileed, mida saab proovida vaid Nevskij restoranis,» ütles Kuuskler. Eelroogade hinnad Nevskij restorani uues menüüs jäävad vahemikku 6-19 eurot, pelmeenid 9-11 eurot ning pearoad algavad 15 eurost.

Neljatärnihotell St. Petersbourg asub Tallinna vanalinnas Rataskaevu tänaval ja on vanim jätkuvalt tegutsev hotell Eestis. Butiikhotellis on 27 erineva interjööriga tuba. Hoone projekteeris 1850. aastal ümber hotelliks nimekas arhitekt Christian August Gabler. Sel aastal tähistab hotell oma 164. sünnipäeva. 

Butiikhotell St. Petersbourgi kuulub auhindadega pärjatud Marbella Club Hotels gruppi. Kuulsaimad hotelli külalised on olnud Hillary Clinton ja Ray Charles. Hiljuti lõppenud renoveerimistööd korraldas mainekas Inglise sisekujundusagentuur Andrew Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles