Vaata: Tondil algasid mastaapsed elukvartali ehitustööd

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondi elukvartal.
Tondi elukvartal. Foto: Nordecon

Nordecon AS ja Pro Kapital Gruppi kuuluv ettevõte OÜ Marsi Elu sõlmisid eile lepingu Tallinna Kristiine linnaossa rajatava Tondi Elukvartali I etapi ehitustööde teostamiseks. Ehitustööde lepinguline maksumus on ligikaudu kolm miljonit eurot.

«Rahulolu valmistab lepingu sõlmimine, kus lisaks uue töö saamisele õnnestub ehitusettevõttena omalt poolt panustada kauni ning ajaloolise piirkonna väärtustamisesse. See kant Tondil väärib uut algust ning startiv arendus toob kahtlemata kaasa uue hingamise ja loob piirkonda täiendavaid arenguvõimalusi,» ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur.

«Tondi Elukvartalist saab esimene Tallinna kesklinna lähedusse kerkiv terviklik linnaosa, mis ehitatud 21. sajandil ning seda tänapäevaste väärtuste kohaselt. Kunagistele mõisamaadele ja hilisemate Tondi kasarmute territooriumile tuleb plaanide kohaselt rohelisest mõtteviisist kantud energiasäästlik ja moodne elukeskkond,» lausus ASi Pro Kapital Grupp juhatuse esimees Paolo Michelozzi.

Tondi Elukvartali esimeses ehitusetapis valmib 31 korteri ja maa-aluse parklaga viiekordne eluhoone ning kvartali keskväljak. Lisaks rajatakse vajalikud teed ja väliskommunikatsioonid. Ehitustööd algasid veebruari kuuga ning nende kestuseks on planeeritud 11 kuud.

Lisaks on Nordecon AS-i ja OÜ Marsi Elu vahel kokku lepitud ka optsioon teise ja kolmanda ehitusetapi teostamiseks, mille rakendamisel rajatakse täiendavalt 62 korterit.

Pärnu maantee ja Tondi tänava vahel asuvale 12 hektari suurusele maatükile on kavas ehitada 10 ühtse lahendusega kortermaja. Ehitised on grupeeritud kolme rühma ning nende vahele on jäetud rohealad ja laste mänguväljakud. Paigutus on läbimõeldud, et jätta maksimaalselt vabaks majadevahelised vaatekoridorid ning vältida fassaadide vastakuti sattumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles