Tallinnas algas kulupõlengute hooaeg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kuigi kevade saabumiseni on veel aega, peavad päästjad juba kustutama esimesi kulupõlenguid.


Eile kell 13.02 sai häirekeskus teate põlengust Haaberstis Astangul. Nõmme päästjad kustutasid ligikaudu 500 ruutmeetri suuruse kulupõlengu.

Paar minutit hiljem tuli teade, et kulu põleb Lasnamäel Peterburi teel. Kesklinna päästjad kustutasid väiksemõõtmelise kulupõlengu. Samuti on loodusest peale lume sulamist palju suurem tõenäosus avastada lõhkekehi.

«Vähimagi kahtluse korral, et leitud kahtlane ese võib olla lõhkekeha, tuleb viivitamatult helistada hädaabinumbril 112 ja sellest teada anda. Mitte mingil juhul ei tohi lõhkekeha puudutada või liigutada. Samuti on ainuõige käitumine teatada samal numbril enda valduses olevast lõhkematerjalist. Mõni aeg tagasi muudeti seadust ning enda valduses olevat lõhkematerjali saab loovutada kriminaalmenetlust kartmata,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles