Yana Toom tahab maailma paremaks teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Erakogu

Viie lapse emana teab Toom hästi, milline on spordi- ja kultuurivaldkonna seis Tallinnas ning missugused on laste ja noorte võimalused seal. Abilinnapeana soovib ta olukorda parandada.

Yana Toom, kes tegi teile ettepaneku asuda Kaia Jäppineni asemel abilinnapea kohale?

Rääkisin sellest ikka linnapeaga.

Millal ettepanek tehti?

Paar päeva tagasi.

Kas Savisaarel oli ka teisi kandidaate?

Seda tuleb tema käest küsida. Aga ma usun, et oli kindlasti.

Kas Kaia Jäppinen soovitas teid?

Jään vastuse võlgu. Ma ei ole Kaiaga sel teemal rääkinud. Ta on teatavasti haige. Aga võtan temaga kindlasti ühendust.

Kas olite teile tehtud ettepanekuga kohe nõus?

Ei, ma ei olnud kohe nõus. Ma ei ole nii enesekindel inimene. Ma ikka mõtlesin tükk aega, aga otsustasin siiski nõustuda.

Mis see oli, mis kallutas teid niisugust otsust tegema?

Teate ju ise ajakirjanikuna, et meie maailmapilt on natuke kõver. Me näeme probleeme rohkem kui häid asju, meiega jagatakse rohkem muresid. Tean, et hariduses ja spordivaldkonnas ei ole Tallinnas asjad kõige paremas korras. Ajakirjanikel jäävad käed natuke lühikeseks, et maailma paremaks teha. Abilinnapeana on mul selleks ehk rohkem võimalusi.

Mis ajast te abilinnapeana tööle asute, kui linnavolikogu teid homme kohale kinnitab?

Arvan, et peaksin seda kohe tegema, sest see koht on juba tükk aega sisuliselt täitmata. Samas on mul ka lehe asjad pooleli, aga mul on tubli meeskond. Küll nad viivad selle hooaja ilma minuta edukalt lõpule.

Soovin siis teile edu uues ametis.

Aitäh. Ühe asja tahaksin siiski veel mainida. Mul on viis last, seega tean oma nahal hästi, mis on haridus ja sport, millised on laste võimalused nendes valdkondades Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles