Taksojuhid eiravad sadamas parkimiskeeldu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod eiravad sadamaalal parkimise keeldu
Taksod eiravad sadamaalal parkimise keeldu Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei ja politsei tabasid eile Tallinna sadama A ja D terminali piirkonnas taksode ühisreidil kuus rikkumisi toime pannud taksojuhti, neist viis eiras parkimiskeeldu.

Mupo alustas viis menetlust taksojuhtide suhtes, kes eirasid parkimist keelavat liikluskorraldusvahendit, sellele lisandus ka auto puhtuse nõude vastu eksimine.

Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnikud algatasid menetluse taksojuhi suhtes, kelle sõidukil oli läbimata tehniline ülevaatus. Samuti avastati juht, kellel puudus kehtiv tööleping.

«Nii eraautode juhid kui ka taksojuhid eiravad endiselt keelutsoonis parkimise nõudeid. Märkuse tegemisel öeldakse, et ei pannud märki tähele, kuigi märk on praktiliselt silmade ees või pea kohal,» ütles mupo liikluse- ja taksojärelvalve osakonna inspektori Aivo Alviste.

«Inimesed on muutunud nii mugavaks, et ei soovi oma kohvritega sadat meetritki kõndida ja taksojuhid omakorda püüavad klientidele meele järgi olla. Mõtlemata sellele, et lisaks seaduse eiramisele seatakse ohtu kaasinimeste elu,» lausus Alviste.

Põhja prefektuuri Tallinna kordonis teenistuse vanema kohuseid täitev Katrin Järvelaht märkis, et vajadus ühiste kontrollide järele on endiselt olemas. «Kahjuks ei ole mitmed taksojuhid siiani mõistnud, et liiklusseadus on mõeldud täitmiseks ning märkide järgimine on kohustus mitte õigus. Jätkame koostöös munitsipaalpolitseiga sadama lähistel ühiseid taksonduse kontrollkäike kindlasti ka tulevikus,» sõnas Järvelaht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles