Kristiinesse planeeritakse järjekordset kaubanduskeskust

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe tee ning Pirni tänava kinnistutele planeeritakse kaubanduskeskust ja büroohoonet.
Mustamäe tee ning Pirni tänava kinnistutele planeeritakse kaubanduskeskust ja büroohoonet. Foto: Kuvatõmmis

Tallinna linn algatab detailplaneeringu, mis võimaldab Mustamäe tee algusesse, Kristiine linnaossa mahuka kaubanduskeskuse rajada.

Arendaja soovib rajada Kristiine linnaosas asuvale 3,55 hektari suurusele maa-alale 2-korruselise kauplusehoone ja kuni 5 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega büroohoone. Detailplaneering hõlmab Mustamäe tee 10, 12, 12a ning Pirni tänav 7a, 9, 9a ja 11a kinnistu.

Detailplaneeringu algatamise taotluse esitas Noda Properties OÜ. Planeeritav maa-ala asub Kristiine linnaosas Mustamäe tee ja Pirni tänava vahelisel alal. Maa-alal paikneb muuhulgas EKS Kaubamaja. Olemasolevad hooned kavandatakse likvideerida.

Detailplaneeringu algatamisettepanekus kavandatu on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga ning vastab Kristiine linnaosa üldplaneeringu eesmärkidele.

Kuna Mustamäe tee äärne on määratud magistraaltänavate ärivööndiks, sobib algatamisettepanekus kavandatu Mustamäe tee äärsesse tänavafronti. Kavandatav lahendus kaubanduskeskuse näol elavdab Mustamäe tee äärset hoonestust ning korrastab Mustamäe tee ja Pirni tänava vahelist ala.

Detailplaneeringu algatamisettepanekule lisatud planeeringu eskiislahenduse ja illustreeriva materjali on koostanud K-Projekt AS.

Kristiine linnaosa valitsus korraldab pärast algatamist detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse väljapaneku ja avaliku arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles