Loomaaia külastamiseks on ilmaolud ülisoodsad

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vööthüään Polina.
Vööthüään Polina. Foto: Inari Leiman

Loomaaia külastamiseks on praegused ilmaolud küll ülisoodsad: külm ei kimbuta ka pikemalt õues viibijat, loomad on erksad ja valmis iga uut nägu uudistama.

Tadžiki markuurid leiavad juba nosimiseks värskeid rohuliblesid, noored kubani tuurid aga võtavad mõõtu ja koksivad sarvi vastakuti. Ronk Jaška laulab, õnnekured kruugutavad, rookass kräunub. Teisipäeval pidasid pulmi maisimaod.

Kevad on pugenud rindu ka vööthüään Polinale, kes tungivalt kaasa Kanteriga kokkusaamist nõudis. Et paar enamasti hästi klapib ja märtsikuine pulmaaeg õige pea käes, siis kokku nad lastigi. Ka amuuri tiigrid Piiga ja Pootsman teevad võre vahelt teineteisega lähemat tutvust.

Õueõhku saavad nüüd pikemalt nautida pelikanid ja hele-flamingodki. Siiski suve-aedikuisse neid öiste külmakraadide tõttu veel ei viida. Argusfaasaneile on aga antud vabadus ise otsustada, kas olla siseruumis või õueaedikus – luuk on avatud ööpäev ringi.

Troopikamaja harilik kameeleon munes 15. veebruaril pinnasesse kaevatud lohku 19 muna. Kurn paigutati inkubaatorisse haudele.

Et suvel elevandimajas kärbseid kontrolli all hoidvaid suitsupääsukesi pole, siis paigaldati kärbeste tõrjeks kilpkonnade ja surikaatide ekspositsiooni elektrilised UV-lambiga kärbsepüünised.

Selgrootute kaitsekohastumusi tutvustav näitus Illu kohvikus on külastajatele avatud veel kuni 2. märtsini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles