Arvustus: Kuus Hernest ja printsess herneteral

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Kuus Hernest
Kohvik Kuus Hernest Foto: Tallinncity kontrollkahvel

Tallinncity kontrollkahvel väisas kesklinnas Herne tänaval asuvat öko-toidukohta Kuus Hernest ning nendib, et esmapilgul küllaltki kaootilise loomuga koha kohta saab toit hindeks viiepallisüsteemis tubli nelja.

Kontrollkahvli tööelu sarnaneb tihti printsessi unega herneteral: väiksed asjad võivad restoraniskäiku vastavalt kas püstise või teistpidi pööratud pöidla poole kallutada.

Kesklinna vaiksel kõrvaltänaval asuv söögikoht Kuus Hernest jäi kontrollkahvlile silma Facebookist oma päevapakkumistega. Toit, mis tehtud Eesti mahetaludest pärit toorainest, tundus olevat piisav põhjus ühel argipäevalsel pärastlõunal kohvikuskäik ette võtta. Oma suureks rõõmuks nentis kontrollkahvel, et on koos kaaslasega esiotsa kohviku ainus külaline ning see sai tähendada vaid üht - värske toit parimast toorainest valmib kiirelt.

Päris nii see tol külastuskorral siiski ei läinud. Sõbralik teenindaja, kes küll soovitas head ja paremat õhtusöögiks, paistis olevat kõigi tööde-tegemistega ülekoormatud, nii et päris mitut asja tuli korduvalt meenutada ning kõrvallaualt ei lahkunud eelmise seltskonna mustad nõud 45 minuti jooksul.

Maitsev kanarbikutee (üks parimaid terviseteesid kogu pealinnas, 3 eurot) ja letil silma hakanud aedviljapiruka lõik (1.80) saabusid küll kohe, kuid  Hiiumaa mahelamba lihast tehtud kapsarulle (12 eurot), seenekastmega kartuliröstisid (8.90 eurot) ja  siiakala ahjujuurviljadega (10 eurot) tuli pool tundi oodata. Maitsest oli tunda, et tooraine on on tõepoolest värske ja kvaliteetne, ent lisandina serveeritud värske salat keedupeedilõikudega tarvitanuks kontrollkahvli hinnangul ehk veidi rohkem  vinegretti. Kala puhul piisanuks tegelikult lisandina ka ainult ahjujuurviljadest, kuid nagu ikka on kaheksakümnendate kuldne kolmik : liha/kala, kartul, toorsalat on visa taganema.

Dessert, semifreddo (3.50 eurot) tähistab itaaliapärast poolkülma rammusat magusrooga ning kontrollkahvi süda hüppas rõõmust, kui seda magustoidukaartide kaunis haruldast külalist Kuue Herne menüüs nägi.  Paraku saabus lauale siiski täiesti külm, ent korralikult rammus kodune vaniljejäätis hapuka moosiga, mis annab küll desserdi mõõdu välja, ent pole päris see, mida nimi lubas.

Kuid väikestele apsudele vaatamata arvab kontrollkahvel, et Kuus Hernest tasub külastamist. Mahetalust pärit toiduained, ka taimetoitlastele sobiv menüü, mõistliku hinnaga vein  ja ainulaadsed Õllenaudi koduõlled, mida seal mõnikord proovimiseks pakutakse, teevad sellest paigast kindlasti paljude armastatud kodukohviku. Minge siis ja proovige - näiteks mõnel pühapäeval, kui neil on brunch ja koogid ja teil on mõnusalt palju aega ja tahtmist veeta mõned mõnusad tunnid sellises sundimatu loomu ja šnitika sisekujundusega paigas, kus kõik käib mitte nööri mööda nagu tipprestos, vaid kaootilisel karusselil nagu enne külaliste saabumist koduköögis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles