Reaalkooli juures peeti mälestusmiiting

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea kohuseid täitev Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf asetas linna nimel pärja Reaalkooli juures asuva Vabadussõjas langenute monumendi juures peetud mälestusmiitingul.


«Mul on au olla teie seas tähistamas Eesti Vabariigi 96. aastapäeva. 24. veebruar 1918. aastal omab eesti rahva jaoks väga olulist tähendust, millega käib kaasas nii suur rõõm iseseisva riigi loomise puhul kui ka hingevalu. Pärast riigi väljakuulutamist astusid koolinoored ja õpetajad vabatahtlikena Vabadussõtta, et kaitsta rahvast ja riiki,» ütles Kalle Klandorf mälestusmiitingul, kus osalesid Tallinna reaalkooli õpilaste kõrval Jakob Westholmi gümnaasiumi ja Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilased.

«Ma loodan siiralt, et praegustel noortel ei tekki vajadust relvaga käes astuda välja Eesti Vabariigi kestmise nimel! Kui aga selline kohustus tõuseb, siis ma ei kahtle, et meie tänased noored on sama kartmatud kui nende vanaisad ning lähevad vaenlaste vastu oma kodumaad kaitsma! Tallinna linna poolt õnnitlen kogu eesti rahvast meie riigi sünnipäeva puhul. Palju õnne ja jaksu!»

Tallinna reaalkooli kõrval asetsev mälestusmärk, niinimetatud «Reaali Poiss» avati 13. novembril 1927. aastal, mälestamaks Vabadussõjas langenud Tallinna õpilasi ja õpetajaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles