Kriminaalne kesklinn: mullu pandi Tallinna südames toime üle kolme tuhande varguse

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus. Foto on lavastatud.
Vargus. Foto on lavastatud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pealinna kuritegevuse statistika ülevaatest nähtub, et mullu registreeriti Tallinna kesklinnas 5361 kuritegu, see on 5 protsenti vähem kui aastal 2012.  Kesklinnas domineerivad varavastased kuriteod, millest enamik ehk 3153 olid vargused.

Järgnevad isikuvastased kuriteod ja avaliku rahu rikkumine, kõige vähem registreeriti liikluskuritegusid. Varguste arv kesklinnas on võrreldes kahe aasta taguse ajaga siiski vähenenud, sissemurdmised ja vargused kodudest püsivad koguni kolme aasta kõige madalamal tasemel - nende arv on võrreldes aastaga 2012 vähenenud peaaegu poole võrra. Mullu varastati kõige rohkem autodest, sellele järgnesid poevargused.

Liiklusseaduse rikkumisi registreeriti kesklinnas võrreldes 2012. aastaga 29 protsenti vähem, kuid kolme aasta võrdluses on liiklusrikkumiste osakaal samaks jäänud. Levinumad rikkumised kesklinnas on autojuhtide kiiruseületamine ning liiklusnõuete rikkumine jalakäijate poolt, kõige vähem oli liiklusrikkumiste osas joobes autojuhtimist. Liiklusõnnetuste arv on aasta-aastalt kasvanud, mullu toimus Tallinna kesklinnas 576 liiklusõnnetust.

Kesklinnas kasvab narkoväärtegude arv: kolme aasta võrdluses on aasta-aastalt enam registreeritud narkoväärtegusid. Mullu kasvas nende arv võrreldes 2012. aastaga 3 protsenti. Kasvanud on ka alaealiste poolt toimepandud narkoväärtegude arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles