Oma naise mõrvanud mehele määratud 18-aastane vangistus jäi jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Kuningas Harju maakohtus.
Kenneth Kuningas Harju maakohtus. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis kolmapäeval jõusse oma naise mõrvanud 25-aastasele Kenneth Kuningale määratud 18-aastase vangistuse.

Süüasja viis ringkonnakohtusse Kuninga kaitsja, kes taotles mõrvasüü ümberkvalifitseerimist provotseeritud tapmiseks ning sellest tulenevalt ka karistuse vähendamist. Ringkonnakohus ei näinud siiski maakohtu otsuse muutmiseks põhjust.

Harju maakohus karistas Kuningat mullu novembri keskel mõrva eest 18-aastase vangistusega. Lisaks mõistis kohus Kennethilt tsiviilhagi katteks välja 2035 eurot, sundraha 800 eurot ja menetluskulu 15 074,86 eurot.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel mõrvas Kuningas mullu 19. jaanuari öösel kella 1 ajal Tallinnas Paide tänaval asuvas korteris oma 21-aastase abikaasa. Süüdistuse järgi tekkis alkoholijoobes Kuningal naisega tüli, mille käigus mees ajas naist mööda korterit taga, peksis ja kägistas teda ning lõi erinevate nugadega, tekitades kannatanule rohkearvuliselt lõike-torkehaavu.

Naine suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Surnukeha leidsid naise vanemad korterist hommikul. Politsei pidas Kuninga kuriteos kahtlustatavana kinni ülejärgmisel päeval, kusjuures eelnevalt palusid korrakaitsjad avalikkuse abi noormehe leidmiseks.

Kuningas on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, viimati varavastaste kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles