Tallinnas alustas õpilaste vastuvõttu Euroopa kool

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kool Tallinnas
Euroopa kool Tallinnas Foto: Toomas Huik

Tallinna Euroopa kool alustas õpilaste vastuvõttu 2014/2015 õppeaastaks ja ootab Eestis resideeriva rahvusvahelise kogukonna lapsi oma kooliperega liituma. Vastuvõtt on avatud 31. märtsini eel-, alg- ja põhikooliealistele lastele.

Augustis 2013 uksed avanud Tallinna Euroopa kool pakub Eestis resideeruva rahvusvahelise kogukonna lastele kõrgetasemelist ja rahvusvaheliselt tunnustatud üldharidust. Huvi uue kooli vastu on suur ja see on peale edukat käivitamist jõudsalt kasvanud. Hetkel õpib koolis 94 õpilast ja kogu kooliperes on esindatud 36 eri rahvust.

Tallinna Euroopa kool on leidnud Eestis elava rahvusvahelise kogukonna poolt väga positiivset vastukaja, kuna Eestisse elama asudes vajavad Euroopa Liidu teenistujad, väliseksperdid, diplomaadid jt ka toimivat ja mugavat teenusvõrku oma peredele. Euroopa koolid võimaldavad ühtset haridust Euroopa Liidu piires ja on nii üheks tugevaks argumendiks Eestisse asumisel.

Itaaliast pärit Izabela Gostisa perest õpib Tallinna Euroopa koolis kaks last. Tema sõnul sai nende pere otsuses Eestisse tulla kaalukeeleks just Euroopa kooli olemasolu Tallinnas.

«Kui laste haridustee oleks Euroopa kooli puudumisel kannatanud, ei oleks me tõenäoliselt lastega abikaasale Eestisse järgnenud ja meie pere elaks keerulist eraldatud elu. Esmalt olid mul kõhklused ja hirmud, kuid peale esmast külastust ja kooliperega kohtumist oli selge, et lapsed on siin heades kätes. Olen kooli valikuga väga rahul.»

Kooli direktor Olavi Otepalu sõnul on lapsevanema jaoks kindlasti olulisim lapse haridus ja säravad silmad.

«Mul on äärmiselt hea meel, et juba poole aastaga oleme võitnud lapsevanemate usalduse ning klassiruumis näeme istumas vaid põnevil ja teadmishimulisi õpilasi.»

Tallinna Euroopa koolis toimub õppetöö põhiliselt inglise, prantsuse ja saksa keeles. Lisaks sellele on suur rõhk muude võõrkeelte õppel. Õppetegevuse aluseks on Euroopa koolide õppekava, mille koostamisel on lähtutud kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide poolt esitatud nõuetest.

Dokumentide vastuvõtt 2014/2015 õppeaastaks toimub kuni 31. märtsini, teated õpilaste vastuvõtu kohta saadetakse vanematele aprillis. Täpsemat informatsiooni vastuvõtutingimuste kohta leiab Tallinna Euroopa Kooli kodulehelt..

Tallinna Euroopa kooli asutas SA Innove ja see on saanud ametliku akrediteeringu Euroopa koolide õppekaval baseeruva hariduse pakkumiseks. 26. augustil 2013 uksed avanud kool tegutseb värskelt renoveeritud ja lapsesõbralikus koolihoones Ülemiste Citys, aadressil Keevise 2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles