Video: Neeme Järvi taas Tallinnas ja ERSO ees

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi ERSOga proovisaalis.
Neeme Järvi ERSOga proovisaalis. Foto: Maarja Kasema/ERSO

Sel nädalal alustas Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga taas tööd orkestri peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi. See on rahvusorkestri esimene taaskohtumine oma peadirigendiga pärast novembrikuist pikka ja edukat Ameerika-turneed.

Sel reedel, 21. veebruaril astutakse publiku ette rõõmsa kavaga «Lihtsalt Mozart», kus kõik teosed on pärit kas Mozarti sulest või helilooja muusikast inspireeritud. Soleerib tunnustatud Mozarti-interpreet, pianist Kalle Randalu.

Järgmisel nädalal on kõrvuti ERSOga laval Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkester. Kontserdil «Ilja Muromets» tuleb ettekandele Vene helilooja Reinhold Glière’i tuntuim sümfoonia «Ilja Muromets». Camille Saint-Saënsi II klaverikontserdis soleerib tunnustatud Eesti pianist, mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaat Marko Martin.  Publiku ette astutakse lausa kahel korral: reedel, 28. veebruaril Estonia kontserdisaalis ning laupäeval, 1. märtsil Jõhvi kontserdimajas.

Alates tänavu veebruarist toimib ERSO sihtasutusena. Maestro Neeme Järviga on sõlmitud orkestri kunstilise juhi ja peadirigendi leping kuni 2017. aasta juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles