Kohus konfiskeeris roolijoodiku Jaguari

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja ringkonnaprokuratuur

Mullu septembris Tallinnas kinnipeetud juhtimisõiguseta ja napsine 25-aastane Martti mõisteti täna Harju maakohtus süüdi. Mehele määrati karistuseks neli kuud ja 20 päeva vangistust ning kohus konfiskeeris mehelt kuriteo toimepanemise vahendi, Jaguar S-Type sõiduauto.

Politsei pidas Martti juhitud luksusauto kinni mullu 26. septembri öösel kella 2 ajal Tallinnas Pärnu maantee ja Vineeri tänava ristmikul. Mehel tuvastati alkoholijoove ja selgus, et tal polnud ka juhtimisõigust, sest see oli kohtuotsusega ära võetud. Samuti ületas Martti lubatud sõidukiirust, kihutades 77 km/h. Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Marttile süüdistuse mootorsõiduki joobes juhtimises ja kohtuotsusega mõistetud karistuse täitmisest kõrvalehoidmises.

Harju maakohus mõistis Martti täna süüdi ja määras talle lühimenetluses lõplikuks karistuseks neli kuud ja 20 päeva vangistust. Samuti konfiskeeris kohus Marttilt kuriteo toimepanemise vahendi, 2003. aasta sõiduauto Jaguar S-Type. Sundraha ja menetluskuludena peab ta riigile tasuma 676 eurot. Kohus on noort meest varem joobes juhtimise eest  kahel korral karistanud – tingimisi vangistuse ja üldkasuliku tööga.

Sel aastal on kohus Tallinnas ja Harjumaal joobes juhtidelt konfiskeerinud juba 13 sõiduautot.  Näiteks eile mõistis kohus kahes joobes juhtimise episoodis süüdi 47-aastase Tiidu. Kohus määras varem kriminaalkorras karistamata Tiidule kokkuleppemenetluses kaheksakuulise tingimisi vangistuse, mida ei pöörata reaalselt täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase kasteaja jooksul toime uut kuritegu. Kohtuotsusega konfiskeeriti Tiidult sõiduauto Audi 100 ning ta peab sundraha ja menetluskuludena riigile tasuma ligi 780 eurot. Lisakaristusena võeti mehelt viieks kuuks juhtimisõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles