Elektriraudtee näitab matkal Pakri poolsaarele pingviinide sugulasi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüüsel ehk Cepphus grylle.
Krüüsel ehk Cepphus grylle. Foto: Wikipedia.org

Elektriraudtee kutsub kõiki huvilisi pühapäeval matkale Paldiskisse ja Pakri poolsaare tippu, kus muuhulgas tutvustatakse paelõhedes pesitsevaid pingviinide sugulasi.

Matk kulgeb Peeter I poolt merekindlusena rajatud Paldiski linna ja Pakri neeme tippu, kus asub Eesti kõrgeim tuletorn (52 m) ja sakiline 26 meetri kõrgune Pakerordi pank. Elektriraudtee teate kohaselt pesitsevad seal suvel paelõhedes krüüslid - pingviinide väikesed sugulased.

Matka käigus tutvutakse ka 1870.aastal ehitatud ja algupäraselt säilinud jaamahoonega ja osaliselt taastatud massiivse torniga Georgi õigeusukirikuga.

Matk viib ka 19-meetrise ümbermõõduga Musukivi juurde ning külastatakse Amandus Adamsoni suvemaja-ateljeed ja linnamuuseumi. Matka pikkus kokku on ligi 12 kilomeetrit.

Reis algab elektrirongiga hommikul kell 8.32 Balti jaamast ning tagasi tuleb rong sihtkohast kell 16.06 või 17.39. Nii rongisõit kui matkal osalemine on tasuta.

Matkad toimuvad matkajuhtide juhendamisel ning selle rahulik tempo on jõukohane ka lastele ning eakamatele inimestele. Matka jooksul tehakse puhke- ja söögipause ning soovitav on kaasa võtta jook ja kerge eine pikniku jaoks.

Elektriraudtee AS juhatuse liikme Kuldar Väärsi sõnul on ettevõtte korraldatud matkad olnud väga populaarsed ja toonud 400-500 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles