Trasberg: müügimaksu kaotamisel on kättemaksu maik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Trasberg
Viktor Trasberg Foto: Pm

IRL-i ja Reformierakonna otsusel kaotada alates 1. jaanuarist 2011 üleriigiliselt nii müügi- kui paadimaks on ka kättemaksu aspekt, leiab Tartu Ülikooli rahvamajanduse instituudi majandusteooria dotsent Viktor Trasberg.


«Ühest küljest on igasugune maksude alandamine ühiskonnale kasulik ja selles suhtes ei võiks nagu midagi selle vastu olla, teisest küljest näeme seda, et siis peaks olema ka allikad, millega need tulud siis asendatakse," ütles endine riigikogu Keskerakonna fraktsiooni nõunik Trasberg ERR-i uudisteportaalile.

Trasbergi sõnul näeme, et kohalikul omavalitsusel omatulusid suuresti ei ole, ning kui täna seadusandlus võimaldab müügi- ja paadimaksu kehtestamist, püütaksegi seda kasutada.

«Eks selle Tallinna müügimaksuga segadust on olnud ja selle segaduse lahendamiseks see aspekt siin võib-olla juures on. Aga veel kord: et tulusid ju omavalitsusel on vaja, siis peaks olema näha ka selge joon, kuidas seda tulu siis omavalitsused saama hakkavad,» lausus majandusteadlane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles