Õllesummeri avab Briti rokkbänd Bastille

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt/Õllesummer

Õllesummeri avapäeva peaesineja on selgunud: 9. juulil avab suvefestivali maailma üks nõutumaid artiste, neljale Briti muusikaauhinnale kandideeriv Bastille.

Õllesummeri avapäeva välisesineja on vaid kahe aastaga teinud peadpööritava karjääri muusikamaailma absoluutsesse tippu. Aastal 2010  laulja ja laulukirjutaja Dan Smithi sooloprojektist alguse saanud bänd, kuhu peale tema kuuluvad veel Chris Wood, William Farquarson and Kyle Simmons, sai nime Smithi sünnipäevast, 14. juulist, mida tuntakse ka Bastille'i kindluse vallutamise tähtpäevana.

Bastille tähelennu taga on debüütalbumi «Bad Blood» eriline kõla ning raadioedu ja fännide poolehoiu kindlustanud hittsinglid «Pompeii», «Things We Lost in the Fire» ja «Of the Night». Bastille on äärmiselt nõutud live-esineja suurimatel kontsertlavadel.

Homme Londonis toimuval briti muusikatööstuse suurimal auhinnatseremoonial Brit Awards kandideerib Bastille tähtsaimates kategooriates. Nii loodab inglise rokktäht koju viia aasta albumi, singli, ansambli ja läbilöögiartisti hinnalised kujukesed. Tänavu reisib Bastille suurimatel Euroopa lavadel ning salvestab samas ka teise albumi materjali.

Lähinädalatel selguvad ka teised Õllesummeri välisesinejad. Lisaks tuleb suve suurimale festivalile esinema ligi sada eesti artisti. Õllesummer toimub 9.-12. juulini Tallinna Lauluväljakul tänavu juba 21. korda. Päevapiletid on eelmüügis hinnaga 15 eurot ning festivalipassid maksavad eelmüügist ostes 35 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles