Ministeerium: Harjumaale lähiajal riigigümnaasiume ei tule

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Jaak Aaviksoo ja linnapea Kalev Härk allkirjastasid Valga gümnaasiumi saalis õpilaste ja õpetajate silme all lepingu, mille järgi alustab Valgas hiljemalt 2016. aastal tööd riigigümnaasium.
Minister Jaak Aaviksoo ja linnapea Kalev Härk allkirjastasid Valga gümnaasiumi saalis õpilaste ja õpetajate silme all lepingu, mille järgi alustab Valgas hiljemalt 2016. aastal tööd riigigümnaasium. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harjumaale lähiajal ühegi riigigümnaasiumi tekkimist oodata ei ole, kinnitab haridus- ja teadusministeerium. Tallinnat, Sauet ja Kuusalu puudutavad võimalikud riigigümnaasiumid on kõik oma arengus veel vaid ideetasandil.

«Tallinna esindajatega oli ministeeriumil esimene kohtumine, kus lepiti kokku, et Tallinn esitab oma koolivõrgu korrastamise kava, mis sisaldab Tallinna linna nägemust riigigümnaasiumide asukoha, suuruse, alustamise aja ja kõige muu seesuguse kohta. Pärast seda saab alustada sisuliste läbirääkimistega,» selgitas haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultant Asso Ladva.

«Lisaks Tallinnale on Harjumaalt avaldanud soovi jätkata riigigümnaasiumidega veel Saue ja Kuusalu, kuid need on alles ideed, mingeid sisulisi arutelusid veel alustatud ei ole,» ütles Ladva.

Eestis on täna toimimas riigigümnaasiumina Jõgevamaa, Läänemaa, Noarootsi, Viljandi gümnaasium ja Nõo reaalgümnaasium. Eelseisvast õppeaastast alustab riigigümnaasiumina tööd Jõhvi gümnaasium. 2015. aastal avavad riigigümnaasiumitena uksed Pärnus Koidula, Tartus Tamme ja Võrus Kreutzwaldi gümnaasium. 2016. aastal peaks tööd alustama riigigümnaasium ka Valgas.

Riigigümnaasiumi plaane on paljudes teisteski Eesti piirkondades, kus käsil koolivõrgu korrastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles